Zupa groszkowa

Zupa groszkowa
Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Groszek zielony mrożony - 2 opakowania
Masło - 1 łyżka stołowa
Sól - wg. uznania
Ocena
4
4
Średnia 4 / 5 (4 głosy)
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Bulion drobiowy  g  x   kcal =  kcal
Bułka pszenna  g  x   kcal =  kcal
Masło  g  x  kcal =  kcal
Sól  g  x  kcal =  kcal
Pieprz czarny  g  x  kcal =  kcal
Majeranek  g  x  kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Zupa groszkowa
  1. 1. Zagotowujemy bulion - może to być resztka rosołu, wywar drobiowy, warzywny albo bulion przygotowany z kostki.
    Zagotowujemy bulion - może to być resztka rosołu, wywar drobiowy, warzywny albo bulion przygotowany z kostki.
  2. 2. Wrzucamy groszek i gotujemy go do miękkości.
    Wrzucamy groszek i gotujemy go do miękkości.
  3. 3. Gdy groszek będzie miękki, zupę lekko studzimy, a następnie całość miksujemy.
    Gdy groszek będzie miękki, zupę lekko studzimy, a następnie całość miksujemy.
  4. 4. Doprawiamy zupę do smaku solą i świeżo zmielonym pieprzem oraz dodajemy odrobinę majeranku.
  5. 5. Bułkę kroimy w grubą kostkę i podsmażamy na maśle. Zupę groszkową podajemy z przygotowanymi grzankami.
    Bułkę kroimy w grubą kostkę i podsmażamy na maśle. Zupę groszkową podajemy z przygotowanymi grzankami.
Klasyfikacja przepisu:
Menu: Zupy
Stopień trudności: Łatwe
Czas przygotowania: 30 - 60 minut
Ilość osób: 3-4
Złożoność przepisu: prosty
Metody przygotowania: Gotowanie
Rodzaj głównego składnika: warzywa
Kuchnie świata:
Sezon: Całoroczne,
Szczególne okazje:
Pozostałe:
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd15694 tetracycline cheap dapoxetine
wh0cd411691 bupropion hcl buy valtrex
wh0cd264739 dramamine patches buy lithium lamisil more information diovan
wh0cd954637 anafranil 25 mg indocin fluoxetine hcl levaquin cafergot
wh0cd660732 prevacid lansoprazole dipyridamole prilosec epivir florinef 0.1 mg diarex
Blogi kulinarne:
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:1.102