Zupa groszkowa

Zupa groszkowa
Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Groszek zielony mrożony - 2 opakowania
Masło - 1 łyżka stołowa
Sól - wg. uznania
Ocena
4
4
Średnia 4 / 5 (4 głosy)
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Bulion drobiowy  g  x   kcal =  kcal
Bułka pszenna  g  x   kcal =  kcal
Masło  g  x  kcal =  kcal
Sól  g  x  kcal =  kcal
Pieprz czarny  g  x  kcal =  kcal
Majeranek  g  x  kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Zupa groszkowa
  1. 1. Zagotowujemy bulion - może to być resztka rosołu, wywar drobiowy, warzywny albo bulion przygotowany z kostki.
    Zagotowujemy bulion - może to być resztka rosołu, wywar drobiowy, warzywny albo bulion przygotowany z kostki.
  2. 2. Wrzucamy groszek i gotujemy go do miękkości.
    Wrzucamy groszek i gotujemy go do miękkości.
  3. 3. Gdy groszek będzie miękki, zupę lekko studzimy, a następnie całość miksujemy.
    Gdy groszek będzie miękki, zupę lekko studzimy, a następnie całość miksujemy.
  4. 4. Doprawiamy zupę do smaku solą i świeżo zmielonym pieprzem oraz dodajemy odrobinę majeranku.
  5. 5. Bułkę kroimy w grubą kostkę i podsmażamy na maśle. Zupę groszkową podajemy z przygotowanymi grzankami.
    Bułkę kroimy w grubą kostkę i podsmażamy na maśle. Zupę groszkową podajemy z przygotowanymi grzankami.
Klasyfikacja przepisu:
Menu: Zupy
Stopień trudności: Łatwe
Czas przygotowania: 30 - 60 minut
Ilość osób: 3-4
Złożoność przepisu: prosty
Metody przygotowania: Gotowanie
Rodzaj głównego składnika: warzywa
Kuchnie świata:
Sezon: Całoroczne,
Szczególne okazje:
Pozostałe:
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
Nutrition is a illustrious possess of having a in the pink lifestyle. You may scarcity to be more ...
wh0cd653757 prednisone lisinopril clindamycin baclofen finasteride without prescription
wh0cd783998 erythromycin benicar hct price allopurinol buy
wh0cd381951 aripiprazole abilify tetracycline buy online buy celexa strattera online vardenafil
wh0cd566556 robaxin pills Celebrex Tabs
Blogi kulinarne:
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.819