Zupa groszkowa

Zupa groszkowa
Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Groszek zielony mrożony - 2 opakowania
Masło - 1 łyżka stołowa
Sól - wg. uznania
Ocena
4
4
Średnia 4 / 5 (4 głosy)
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Bulion drobiowy  g  x   kcal =  kcal
Bułka pszenna  g  x   kcal =  kcal
Masło  g  x  kcal =  kcal
Sól  g  x  kcal =  kcal
Pieprz czarny  g  x  kcal =  kcal
Majeranek  g  x  kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Zupa groszkowa
  1. 1. Zagotowujemy bulion - może to być resztka rosołu, wywar drobiowy, warzywny albo bulion przygotowany z kostki.
    Zagotowujemy bulion - może to być resztka rosołu, wywar drobiowy, warzywny albo bulion przygotowany z kostki.
  2. 2. Wrzucamy groszek i gotujemy go do miękkości.
    Wrzucamy groszek i gotujemy go do miękkości.
  3. 3. Gdy groszek będzie miękki, zupę lekko studzimy, a następnie całość miksujemy.
    Gdy groszek będzie miękki, zupę lekko studzimy, a następnie całość miksujemy.
  4. 4. Doprawiamy zupę do smaku solą i świeżo zmielonym pieprzem oraz dodajemy odrobinę majeranku.
  5. 5. Bułkę kroimy w grubą kostkę i podsmażamy na maśle. Zupę groszkową podajemy z przygotowanymi grzankami.
    Bułkę kroimy w grubą kostkę i podsmażamy na maśle. Zupę groszkową podajemy z przygotowanymi grzankami.
Klasyfikacja przepisu:
Menu: Zupy
Stopień trudności: Łatwe
Czas przygotowania: 30 - 60 minut
Ilość osób: 3-4
Złożoność przepisu: prosty
Metody przygotowania: Gotowanie
Rodzaj głównego składnika: warzywa
Kuchnie świata:
Sezon: Całoroczne,
Szczególne okazje:
Pozostałe:
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd266374 Trazodone
O wieprzowinie ~ Gość
wh0cd508011 sinequan tricor lipitor
wh0cd700395 cheap kamagra
wh0cd614281 Arimidex Online
>Picie kawy powoduje palpitacje serca i zwiększa tętno. Może tak >się zdarzyć - ale tylko ...
Blogi kulinarne:
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.821