Przepis stworzony przez Szczypior gotuje
Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym doradztwem gastronomicznym. Oferuje swoim klientom pomoc w zakresie otwarcia restauracji, dzieli się praktycznymi i sprawdzonymi metodami ...
Zapraszam na mój blog »
~ Szczypior gotuje

Cztery odsłony łososia bałtyckiego.

Cztery odsłony łososia bałtyckiego.
Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
3.74
43
Średnia 3.74 / 5 (43 głosy)
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Łosoś  g  x  kcal = 0 kcal
Łosoś wędzony  g  x  kcal = 0 kcal
Burak ćwikłowy  g  x  kcal =  kcal
Śmietana kremowa  g  x  kcal =  kcal
Ser Gorgonzola  g  x  kcal = 0 kcal
Sezam czarny  g  x  kcal =  kcal
Masło  g  x  kcal = 0 kcal
Sól morska  g  x  kcal =  kcal
Pieprz biały  g  x  kcal =  kcal
Roszponka  g  x  kcal =  kcal
Kiełki lucerna  g  x  kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Cztery odsłony łososia bałtyckiego.
  1. 1. Obranego buraka doprawiamy solą i pieprzem, owijamy w folię aluminiową i pieczemy w uprzednio nagrzanym piekarniku do 130°C ok. 30 minut.
  2. 2. Ser Coreggio kroimy w cienkie plasterki (2 szt.) i smażymy na patelni teflonowe j- bez tłuszczu - ok 1 minutę z każdej strony. Ciepłego "chipsa" układamy na butelce tworząc półksiężyc.
  3. 3. Surowego łososia sprawiamy, usuwamy ości i skórę, wycinamy tłuszcz od strony skóry. Dzielimy na 6 równych części w postać kwadratu o bokach 3 cm. Dwa kawałki kroimy drobno w postać tatara doprawiając do smaku solą i pieprzem, dodajemy odrobinę sosu teriyaki i czarny sezam, mieszamy. Dwie kolejne części doprawiamy i smażymy na niewielkiej ilości tłuszczu z każdej strony. Pozostałą część ryby gotujemy w osolonej wodzie ok. 2 minuty.
  4. 4. Sos: Śmietanę podgrzewamy i dodajemy odrobinę sera gorgonzola, redukujemy do postaci sosu.
  5. 5. Ostudzonego buraka kroimy w cienkie plastry, układając na talerzu. Sosem "skrapiamy" buraka i układamy po przekątnych talerza naszego łososia. Na przeciwko tatara z łososia układamy w postaci różyczki łososia wędzonego.
  6. 6. Na środku talerza układamy "chipsa serowego" oraz kilka liści roszponki i kiełków lucerny.
    Na środku talerza układamy
Klasyfikacja przepisu:
Menu: Przystawki
Stopień trudności: Łatwe
Czas przygotowania: do 30 minut
Ilość osób: 1-2
Złożoność przepisu: prosty
Metody przygotowania:
Rodzaj głównego składnika: ryby
Kuchnie świata: kuchnia polska
Sezon: Całoroczne,
Szczególne okazje: Kolacja dla dwojga/walentynki,
Pozostałe:
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
O wieprzowinie ~ Gość
wh0cd508011 sinequan tricor lipitor
wh0cd700395 cheap kamagra
wh0cd614281 Arimidex Online
>Picie kawy powoduje palpitacje serca i zwiększa tętno. Może tak >się zdarzyć - ale tylko ...
wh0cd523433 citalopram hydrobromide
Blogi kulinarne:
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:3.02