Przepis stworzony przez Szczypior gotuje
Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym doradztwem gastronomicznym. Oferuje swoim klientom pomoc w zakresie otwarcia restauracji, dzieli się praktycznymi i sprawdzonymi metodami ...
Zapraszam na mój blog »
~ Szczypior gotuje

Szyjki rakowe skąpane w kremie czosnkowym skropione musem buraczkowym.

Szyjki rakowe skąpane w kremie czosnkowym skropione musem buraczkowym.
Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
4.35
40
Średnia 4.35 / 5 (40 głosy)
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Śmietana kremowa  g  x  kcal = 0 kcal
Burak ćwikłowy  g  x  kcal =  kcal
Czosnek  g  x  kcal =  kcal
Sok z pomarańczy  g  x  kcal =  kcal
Masło  g  x  kcal =  kcal
Koper ogrodowy  g  x  kcal =  kcal
Sól morska  g  x  kcal =  kcal
Pieprz biały  g  x  kcal =  kcal
Sałata lodowa  g  x  kcal =  kcal
Roszponka  g  x  kcal =  kcal
Szpinak  g  x  kcal =  kcal
Pomidor koktajlowy  g  x  kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Szyjki rakowe skąpane w kremie czosnkowym skropione musem buraczkowym.
  1. 1. Ugotowanego buraka kroimy w drobną kostkę i gotujemy w połowie śmietany na koniec miksujemy do postaci musu,doprawiamy solą i pieprzem.
  2. 2. W rondelku rozpuszczamy masło i smażymy szyjki rakowe ok. 2 minut, dodając do smaku starty na drobnych oczkach czosnek, sok pomarańczowy, sól oraz pieprz. Na koniec dolewamy resztę śmietany i odparowujemy, aż zgęstnieje. Na koniec – gdy krem z szyjkami ostygnie dodajemy siekany koperek.
  3. 3. Sałaty myjemy tuz przed podaniem potrawy, dzielimy na mniejsze listki, mieszamy z pomidorkami i serwujemy razem z szyjkami skrapiając sosem buraczkowym. Danie dekorujemy płatkami chabrów. Smacznego!
    Sałaty myjemy tuz przed podaniem potrawy, dzielimy na mniejsze listki, mieszamy z pomidorkami i serwujemy razem z szyjkami skrapiając sosem buraczkowym.
Danie dekorujemy płatkami chabrów.
Smacznego!
Klasyfikacja przepisu:
Menu: Przystawki
Stopień trudności: Łatwe
Czas przygotowania: do 30 minut
Ilość osób: 1-2
Złożoność przepisu: prosty
Metody przygotowania:
Rodzaj głównego składnika: warzywa
Kuchnie świata: kuchnia polska
Sezon: Wiosna,
Szczególne okazje: Wieczór z przyjaciółmi,
Pozostałe:
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd811524 buy anafranil online Buy Triamterene
wh0cd591094 buy cafergot toradol pills
wh0cd342046 tetracycline prednisone drug diclofenac cymbalta canada buy betapace as explained here
wh0cd840136 vermox buy celebrex phenergan lowest prices
wh0cd150255 medrol pak
Blogi kulinarne:
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.834