Przepis stworzony przez Szczypior gotuje
Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym doradztwem gastronomicznym. Oferuje swoim klientom pomoc w zakresie otwarcia restauracji, dzieli się praktycznymi i sprawdzonymi metodami ...
Zapraszam na mój blog »
~ Szczypior gotuje

Szyjki rakowe skąpane w kremie czosnkowym skropione musem buraczkowym.

Szyjki rakowe skąpane w kremie czosnkowym skropione musem buraczkowym.
Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
4.33
39
Średnia 4.33 / 5 (39 głosy)
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Śmietana kremowa  g  x  kcal = 0 kcal
Burak ćwikłowy  g  x  kcal =  kcal
Czosnek  g  x  kcal =  kcal
Sok z pomarańczy  g  x  kcal =  kcal
Masło  g  x  kcal =  kcal
Koper ogrodowy  g  x  kcal =  kcal
Sól morska  g  x  kcal =  kcal
Pieprz biały  g  x  kcal =  kcal
Sałata lodowa  g  x  kcal =  kcal
Roszponka  g  x  kcal =  kcal
Szpinak  g  x  kcal =  kcal
Pomidor koktajlowy  g  x  kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Szyjki rakowe skąpane w kremie czosnkowym skropione musem buraczkowym.
  1. 1. Ugotowanego buraka kroimy w drobną kostkę i gotujemy w połowie śmietany na koniec miksujemy do postaci musu,doprawiamy solą i pieprzem.
  2. 2. W rondelku rozpuszczamy masło i smażymy szyjki rakowe ok. 2 minut, dodając do smaku starty na drobnych oczkach czosnek, sok pomarańczowy, sól oraz pieprz. Na koniec dolewamy resztę śmietany i odparowujemy, aż zgęstnieje. Na koniec – gdy krem z szyjkami ostygnie dodajemy siekany koperek.
  3. 3. Sałaty myjemy tuz przed podaniem potrawy, dzielimy na mniejsze listki, mieszamy z pomidorkami i serwujemy razem z szyjkami skrapiając sosem buraczkowym. Danie dekorujemy płatkami chabrów. Smacznego!
    Sałaty myjemy tuz przed podaniem potrawy, dzielimy na mniejsze listki, mieszamy z pomidorkami i serwujemy razem z szyjkami skrapiając sosem buraczkowym.
Danie dekorujemy płatkami chabrów.
Smacznego!
Klasyfikacja przepisu:
Menu: Przystawki
Stopień trudności: Łatwe
Czas przygotowania: do 30 minut
Ilość osób: 1-2
Złożoność przepisu: prosty
Metody przygotowania:
Rodzaj głównego składnika: warzywa
Kuchnie świata: kuchnia polska
Sezon: Wiosna,
Szczególne okazje: Wieczór z przyjaciółmi,
Pozostałe:
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd523521 albendazole arimidex propecia order celebrex 200
wh0cd10507 plavix without rx
wh0cd978794 cafegot buy eurax retin-a
wh0cd469161 celebrex buy online baclofen diflucan paxil toradol otc tretinoin abilify cymbalta
wh0cd945958 yasmin buy ampicillin misoprostol
Blogi kulinarne:
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.716