Beza pavlova dla zakochanych

Beza pavlova dla zakochanych
Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Beza:
- 5 białek
- 250g cukru pudru
- 2 łyżki kakao
- 45g czekolady 70%
- 1 łyżeczka soku z cytryny
- szczypta soli
Wierzch:
- 250g śmietany kremówki
- 250g mascarpone
- 1 ½ łyżki cukru pudru
- kilka kropel aromatu waniliowego
- 500g pestek granatu (2 duże granaty)
- 2 łyżki startej czekolady 70%
Ocena
5
1
Średnia 5 / 5 (1 głosy)
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Beza pavlova dla zakochanych
  1. 1. GRANATY – od tysięcy lat przypisywane im są właściwości zapewniające płodność, a ze względu na kształt uznawane są za symbol miłości
    GRANATY – od tysięcy lat przypisywane im są właściwości zapewniające płodność, a ze względu na kształt uznawane są za symbol miłości
  2. 2. Rozgrzać piekarnik do 180C, blachę wyłożyć papierem do pieczenia i odrysować na nim kształt np. serca. Czekoladę drobno posiekać. Białka ubić ze szczyptą soli na pół sztywno, ciągle ubijając dodawać po łyżce cukru pudru, aż piana będzie sztywna i lśniąca. Delikatnie wsypać do masy czekoladę oraz przesiane kakao. Dodać sok z cytryny. Ostrożnie wymieszać i wyłożyć drewnianą łyżką na blachę, formując kształt serca. Wygładzić. Wstawić do piekarnika i od razu zmniejszyć temperaturę pieczenia do 150C. Piec 1 godzinę, aż beza będzie krucha z zewnątrz, ale delikatna w środku. Pozostawić do ostygnięcia w piekarniku z otwartymi drzwiczkami.
  3. 3. W międzyczasie ubić śmietanę z cukrem pudrem, dodać serek mascarpone oraz aromat i delikatnie wymieszać. Wyłożyć na schłodzoną bezę. Przykryć owocami i posypać niedbale startą czekoladą.
  4. 4. Rozkoszować się delikatnym i słodkim smakiem bezy połączonym z lekko kwaskowatym granatem.
  5. 5. Przechowywać w lodówce.
Klasyfikacja przepisu:
Złożoność przepisu: prosty
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd327593 buy nolvadex purchase levofloxacin erythromycin antibiotic
wh0cd251716 Motilium Price Comparison rogaine
wh0cd55789 Amoxicillin Online elocon cream 0.1
wh0cd240387 buy amitriptyline Atarax
Nutrition is a illustrious possess of having a in the pink lifestyle. You may scarcity to be more ...
Blogi kulinarne:
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.387