Brownie

Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
- 2,5 tabliczki (250g) gorzkiej czekolady dobrej jakości (60% kakao)
- 1 kostka masła (250g)
- 100g mąki
- 1 szkl brązowego cukru
- 6 jajek
- szczypta soli
- orzechy (niekoniecznie; dodałam jeszcze łuskany słonecznik)
Ocena
5
1
Średnia 5 / 5 (1 głosy)
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Brownie
  1. 1. Jest to przepis na absolutnie najlepsze Brownie!
  2. 2. Piekarnik nagrzać do 180C. Czekoladę rozpuścić z masłem na małym ogniu, uważając aby się nie zagotowała. Żółtka oddzielić od białek. Białka ubić ze szczyptą soli na sztywną pianę. Żółtka utrzeć z cukrem, dodać mąkę, wymieszać. Do gładkiej masy z żółtek dodać rozpuszczoną w maśle czekoladę i wymieszać. Dodać białka i wymieszać (drewnianą łyżką). Na koniec dodać wg uznania orzechy i inne dodatki. Masę wylać na blaszkę o wymiarach 45x25cm. Ciasto musi być płaskie. Piec przez 20 minut. Wyjąć z piekarnika i jeszcze ciepłe kroić w kwadraty. Podawać z ciepłym mlekiem lub kawą. Można smarować czekoladą i posypać słonecznikiem lub orzechami.
Klasyfikacja przepisu:
Złożoność przepisu: prosty
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd327593 buy nolvadex purchase levofloxacin erythromycin antibiotic
wh0cd251716 Motilium Price Comparison rogaine
wh0cd55789 Amoxicillin Online elocon cream 0.1
wh0cd240387 buy amitriptyline Atarax
Nutrition is a illustrious possess of having a in the pink lifestyle. You may scarcity to be more ...
Blogi kulinarne:
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.28