Brownie

Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
- 2,5 tabliczki (250g) gorzkiej czekolady dobrej jakości (60% kakao)
- 1 kostka masła (250g)
- 100g mąki
- 1 szkl brązowego cukru
- 6 jajek
- szczypta soli
- orzechy (niekoniecznie; dodałam jeszcze łuskany słonecznik)
Ocena
5
1
Średnia 5 / 5 (1 głosy)
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Brownie
  1. 1. Jest to przepis na absolutnie najlepsze Brownie!
  2. 2. Piekarnik nagrzać do 180C. Czekoladę rozpuścić z masłem na małym ogniu, uważając aby się nie zagotowała. Żółtka oddzielić od białek. Białka ubić ze szczyptą soli na sztywną pianę. Żółtka utrzeć z cukrem, dodać mąkę, wymieszać. Do gładkiej masy z żółtek dodać rozpuszczoną w maśle czekoladę i wymieszać. Dodać białka i wymieszać (drewnianą łyżką). Na koniec dodać wg uznania orzechy i inne dodatki. Masę wylać na blaszkę o wymiarach 45x25cm. Ciasto musi być płaskie. Piec przez 20 minut. Wyjąć z piekarnika i jeszcze ciepłe kroić w kwadraty. Podawać z ciepłym mlekiem lub kawą. Można smarować czekoladą i posypać słonecznikiem lub orzechami.
Klasyfikacja przepisu:
Złożoność przepisu: prosty
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd15694 tetracycline cheap dapoxetine
wh0cd411691 bupropion hcl buy valtrex
wh0cd264739 dramamine patches buy lithium lamisil more information diovan
wh0cd954637 anafranil 25 mg indocin fluoxetine hcl levaquin cafergot
wh0cd660732 prevacid lansoprazole dipyridamole prilosec epivir florinef 0.1 mg diarex
Blogi kulinarne:
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:1.022