Przepis stworzony przez Szczypior gotuje
Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym doradztwem gastronomicznym. Oferuje swoim klientom pomoc w zakresie otwarcia restauracji, dzieli się praktycznymi i sprawdzonymi metodami ...
Zapraszam na mój blog »
~ Szczypior gotuje

Pieczona gicz cielęca na musie z suszonych pomidorów z salsą warzywną i wasabi puree.

Pieczona gicz cielęca na musie z suszonych pomidorów z salsą warzywną i wasabi puree.
Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
3.95
43
Średnia 3.95 / 5 (43 głosy)
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Marchew  g  x  kcal =  kcal
Oliwa z oliwek  g  x  kcal =  kcal
Papryka czerwona  g  x  kcal =  kcal
Papryka zielona  g  x  kcal =  kcal
Papryka żółta  g  x  kcal =  kcal
Cukinia  g  x  kcal =  kcal
Cebula czerwona  g  x  kcal =  kcal
Czosnek  g  x  kcal =  kcal
Pomidor  g  x  kcal =  kcal
Ziemniaki  g  x  kcal =  kcal
Wasabi / chrzan japoński  g  x  kcal =  kcal
Śmietana 22%  g  x  kcal = 0 kcal
Koper ogrodowy  g  x  kcal =  kcal
Pieprz czarny  g  x  kcal =  kcal
Sól morska  g  x  kcal =  kcal
Bazylia pospolita  g  x  kcal =  kcal
Oregano  g  x  kcal =  kcal
Papryka słodka w proszku  g  x  kcal =  kcal
Majeranek  g  x  kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Pieczona gicz cielęca na musie z suszonych pomidorów z salsą warzywną i wasabi puree.
  1. 1. Piekarnik rozgrzej do temperatury 160°C. Gicz cielęcą natrzyj przyprawami, papryką słodką, sezamem i oliwą, piecz w żaroodpornym naczyniu w piekarniku przez ok 2,5 godziny.
  2. 2. Wasabi puree: Ziemniaki obieramy i gotujemy do miękkości, cedzimy. Dodajemy łyżeczkę chrzanu wasabi i podlewamy odrobiną śmietany. Przed podaniem dodajemy siekany koperek.
  3. 3. Mus : Odsączone z oliwy suszone pomidory podsmażamy w rondelku dodając 1/2 śmietany i przyprawiamy do smaku. Całość gotujemy ok. 5 minut i blendujemy za pomocą miksera. Przecedzamy przez sitko, aby pozbyć się skórek z pomidora.
  4. 4. Salsa warzywna: Warzywa po kolei kroimy w małą kostkę i każde z osobna smażymy na niewielkiej ilości oliwy aby lekko zmiękły. Doprawiamy do smaku. Podsmażone warzywa dajemy na durszlak, a soki z warzyw dodajemy do naszego musu pomidorowego.
  5. 5. Sposób podania: Mus nakładamy i rozcieramy za pomocą łyżki, salsę warzywną układamy obok pieczonej giczy, po przeciwnej stronie serwując puree ziemniaczane.
    Sposób podania:
Mus nakładamy i rozcieramy za pomocą łyżki, salsę warzywną układamy obok pieczonej giczy, po przeciwnej stronie serwując puree ziemniaczane.
Klasyfikacja przepisu:
Stopień trudności: Średnie
Czas przygotowania: powyżej 2 godzin
Ilość osób: 1-2
Złożoność przepisu: prosty
Metody przygotowania: Pieczenie
Rodzaj głównego składnika: cielęcina
Kuchnie świata: kuchnia polska
Sezon: Jesień,
Szczególne okazje: Obiad niedzielny,
Pozostałe:
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
>Picie kawy powoduje palpitacje serca i zwiększa tętno. Może tak >się zdarzyć - ale tylko ...
wh0cd523433 citalopram hydrobromide
wh0cd237833 buy yasmin
wh0cd934644 Tenormin antabuse cephalexin with no prescription
wh0cd20707 suhagra elocon over the counter
Blogi kulinarne:
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:1.156