Przepis stworzony przez Szczypior gotuje
Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym doradztwem gastronomicznym. Oferuje swoim klientom pomoc w zakresie otwarcia restauracji, dzieli się praktycznymi i sprawdzonymi metodami ...
Zapraszam na mój blog »
~ Szczypior gotuje

Pieczona gicz cielęca na musie z suszonych pomidorów z salsą warzywną i wasabi puree.

Pieczona gicz cielęca na musie z suszonych pomidorów z salsą warzywną i wasabi puree.
Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
3.95
43
Średnia 3.95 / 5 (43 głosy)
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Marchew  g  x  kcal =  kcal
Oliwa z oliwek  g  x  kcal =  kcal
Papryka czerwona  g  x  kcal =  kcal
Papryka zielona  g  x  kcal =  kcal
Papryka żółta  g  x  kcal =  kcal
Cukinia  g  x  kcal =  kcal
Cebula czerwona  g  x  kcal =  kcal
Czosnek  g  x  kcal =  kcal
Pomidor  g  x  kcal =  kcal
Ziemniaki  g  x  kcal =  kcal
Wasabi / chrzan japoński  g  x  kcal =  kcal
Śmietana 22%  g  x  kcal = 0 kcal
Koper ogrodowy  g  x  kcal =  kcal
Pieprz czarny  g  x  kcal =  kcal
Sól morska  g  x  kcal =  kcal
Bazylia pospolita  g  x  kcal =  kcal
Oregano  g  x  kcal =  kcal
Papryka słodka w proszku  g  x  kcal =  kcal
Majeranek  g  x  kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Pieczona gicz cielęca na musie z suszonych pomidorów z salsą warzywną i wasabi puree.
  1. 1. Piekarnik rozgrzej do temperatury 160°C. Gicz cielęcą natrzyj przyprawami, papryką słodką, sezamem i oliwą, piecz w żaroodpornym naczyniu w piekarniku przez ok 2,5 godziny.
  2. 2. Wasabi puree: Ziemniaki obieramy i gotujemy do miękkości, cedzimy. Dodajemy łyżeczkę chrzanu wasabi i podlewamy odrobiną śmietany. Przed podaniem dodajemy siekany koperek.
  3. 3. Mus : Odsączone z oliwy suszone pomidory podsmażamy w rondelku dodając 1/2 śmietany i przyprawiamy do smaku. Całość gotujemy ok. 5 minut i blendujemy za pomocą miksera. Przecedzamy przez sitko, aby pozbyć się skórek z pomidora.
  4. 4. Salsa warzywna: Warzywa po kolei kroimy w małą kostkę i każde z osobna smażymy na niewielkiej ilości oliwy aby lekko zmiękły. Doprawiamy do smaku. Podsmażone warzywa dajemy na durszlak, a soki z warzyw dodajemy do naszego musu pomidorowego.
  5. 5. Sposób podania: Mus nakładamy i rozcieramy za pomocą łyżki, salsę warzywną układamy obok pieczonej giczy, po przeciwnej stronie serwując puree ziemniaczane.
    Sposób podania:
Mus nakładamy i rozcieramy za pomocą łyżki, salsę warzywną układamy obok pieczonej giczy, po przeciwnej stronie serwując puree ziemniaczane.
Klasyfikacja przepisu:
Stopień trudności: Średnie
Czas przygotowania: powyżej 2 godzin
Ilość osób: 1-2
Złożoność przepisu: prosty
Metody przygotowania: Pieczenie
Rodzaj głównego składnika: cielęcina
Kuchnie świata: kuchnia polska
Sezon: Jesień,
Szczególne okazje: Obiad niedzielny,
Pozostałe:
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd708121 lasix without prescriptions allopurinol zithromax go here synthroid where to buy ...
wh0cd294750 Adalat Tablets inderal propranolol
wh0cd871195 buy robaxin online buy proscar clomid buy celexa
wh0cd327590 online flagyl anafranil
wh0cd294750 Buy Buspar Online
Blogi kulinarne:
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.777