Przepis stworzony przez Szczypior gotuje
Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym doradztwem gastronomicznym. Oferuje swoim klientom pomoc w zakresie otwarcia restauracji, dzieli się praktycznymi i sprawdzonymi metodami ...
Zapraszam na mój blog »
~ Szczypior gotuje

Polędwiczka opasana bekonem marynowana w koprze włoskim i imbirze na puree z zielonego groszku i Carpaccio pomidora

Polędwiczka opasana bekonem marynowana w koprze włoskim i imbirze na puree z zielonego groszku i Carpaccio pomidora
Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
4.02
43
Średnia 4.02 / 5 (43 głosy)
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Polędwiczka wieprzowa  g  x  kcal =  kcal
Koper włoski/Fenkuł  g  x  kcal =  kcal
Imbir  g  x  kcal = 0 kcal
Pomidor  g  x  kcal =  kcal
Ziemniaki  g  x  kcal =  kcal
Groszek zielony  g  x  kcal = 0 kcal
Szpinak  g  x  kcal =  kcal
Sól morska  g  x  kcal =  kcal
Pieprz czarny  g  x  kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Polędwiczka opasana bekonem marynowana w koprze włoskim i imbirze na puree z zielonego groszku i Carpaccio pomidora
  1. 1. Polędwiczkę myjemy, suszymy, dzielimy na 4 równe kawałki krojąc w poprzek włókien mięsa. Myjemy i obieramy imbir, krojąc go podobnie jak koper włoski w zapałkę. Rozgniatamy w palcach i obkładamy nasze mięso. Doprawiamy przyprawami i dodajemy odrobinę oliwy z oliwek. Każdy stek owijamy w plaster boczku i na zakładce spinamy wykałaczką. Wstawiamy do lodówki na ok 30minut.
  2. 2. Ziemniaki myjemy, obieramy ze skórki i wrzucamy do gotującej się osolonej wody gotując do miękkości. Cedzimy, rozgniatamy praską na puree. Dodajemy pulpę pomidorową i rozgniatamy w ziemniakach na gładką masę. Doprawiamy do smaku.
  3. 3. Groszek wrzucamy do gotującej osolonej wody i gotujemy ok 2-3 minut. Cedzimy, a następnie blendujemy za pomocą miksera na gładką masę.
  4. 4. Pomidory obieramy ze skórki, a następnie kroimy w cienkie plasterki układamy na talerzu.
  5. 5. Mięso smażymy od strony mięsa po 3 minuty z każdej strony, a następnie wkładamy do uprzednio nagrzanego piekarnika (160°C) na ok. 10 minut. Polędwiczka powinna być delikatnie różowa w środku i soczysta tym samym.
  6. 6. Na środek Carpaccio z pomidora serwujemy ciepłe puree i na nim układamy nasze mięso. Tuż obok dania nakładamy łyżką puree z groszku i rozciągamy wzdłuż talerza. Całość dania dekorujemy listkami roszponki, szpinaku i rukoli.
    Na środek Carpaccio z pomidora serwujemy ciepłe puree i na nim układamy nasze mięso. Tuż obok dania nakładamy łyżką puree z groszku i rozciągamy  wzdłuż talerza. Całość dania dekorujemy listkami roszponki, szpinaku i rukoli.
Klasyfikacja przepisu:
Stopień trudności: Średnie
Czas przygotowania: do 30 minut
Ilość osób: 1-2
Złożoność przepisu: prosty
Metody przygotowania: Inne
Rodzaj głównego składnika: wieprzowina
Kuchnie świata: kuchnia polska
Sezon: Wiosna,
Szczególne okazje: Kolacja dla dwojga/walentynki,
Pozostałe: Afrodyzjaki,
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
O wieprzowinie ~ Gość
wh0cd508011 sinequan tricor lipitor
wh0cd700395 cheap kamagra
wh0cd614281 Arimidex Online
>Picie kawy powoduje palpitacje serca i zwiększa tętno. Może tak >się zdarzyć - ale tylko ...
wh0cd523433 citalopram hydrobromide
Blogi kulinarne:
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:4.017