Przepis stworzony przez Szczypior gotuje
Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym doradztwem gastronomicznym. Oferuje swoim klientom pomoc w zakresie otwarcia restauracji, dzieli się praktycznymi i sprawdzonymi metodami ...
Zapraszam na mój blog »
~ Szczypior gotuje

Grillowana pierś z kury z makaronem ryżowym w sojowej oprawie z warzywami

Grillowana pierś z kury z makaronem ryżowym w sojowej oprawie z warzywami
Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
4.09
43
Średnia 4.09 / 5 (43 głosy)
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Pierś z kury  g  x  kcal =  kcal
Makaron ryżowy  g  x  kcal = 0 kcal
Sos sojowy  g  x  kcal =  kcal
Oliwa z oliwek  g  x  kcal =  kcal
Papryka czerwona  g  x  kcal =  kcal
Papryka zielona  g  x  kcal =  kcal
Papryka żółta  g  x  kcal =  kcal
Cukinia  g  x  kcal =  kcal
Cebula czerwona  g  x  kcal =  kcal
Cebula biała  g  x  kcal =  kcal
Pieczarka  g  x  kcal =  kcal
Sezam czarny  g  x  kcal =  kcal
Sól morska  g  x  kcal =  kcal
Pieprz czarny  g  x  kcal =  kcal
Kolendra  g  x  kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Grillowana pierś z kury z makaronem ryżowym w sojowej oprawie z warzywami
  1. 1. Piersi z kury myjemy, suszymy, a następnie doprawiamy solą i pieprzem smarując delikatnie oliwą, odstawiamy do lodówki na ok 30 minut.
  2. 2. Makaron ryżowy wrzucamy do wrzącej gotującej się wody, bez dodawania soli. Gotujemy ok 2-3minut. Cedzimy i harujemy zimną wodą.
  3. 3. Warzywa myjemy, cebulę obieramy, kroimy w duże kawałki. Smażymy na niewielkiej ilości oliwy doprawiając solą i pieprzem.
  4. 4. Piersi z kury smażymy na patelni ryflowanej lub na grillu ok. 3 minuty z każdej strony.
  5. 5. Makaron łączymy z warzywami doprawiając sosem sojowym delikatnie solą i pieprzem. Całość smażymy ok. 2 minut dodając na koniec sezam czarny i biały.
  6. 6. Serwujemy na talerzu najpierw pastę z warzywami, a następnie kroimy na wierz kurczaka. Przyozdabiamy liśćmi kolendry lub bazylii. Możemy także sporządzić delikatny sos łącząc zioła z niewielką ilością oliwy z oliwek i blendując całość z przyprawami. Powstałym sosem możemy skropić nasze danie lub zaserwować na około dania.
    Serwujemy na talerzu najpierw pastę z warzywami, a następnie kroimy na wierz kurczaka. Przyozdabiamy liśćmi kolendry lub bazylii. Możemy także sporządzić delikatny sos łącząc zioła z niewielką ilością oliwy z oliwek i blendując całość z przyprawami. Powstałym sosem możemy skropić nasze danie lub zaserwować na około dania.
Klasyfikacja przepisu:
Stopień trudności: Łatwe
Czas przygotowania: do 30 minut
Ilość osób: 1-2
Złożoność przepisu: prosty
Metody przygotowania: Grillowanie
Rodzaj głównego składnika: drób
Kuchnie świata: kuchnia fusion
Sezon: Lato,
Szczególne okazje: Wieczór z przyjaciółmi,
Pozostałe:
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd523433 citalopram hydrobromide
wh0cd237833 buy yasmin
wh0cd934644 Tenormin antabuse cephalexin with no prescription
wh0cd20707 suhagra elocon over the counter
Nie mogę obejść się bez kawy, dla mnie kawa to konieczność. Codziennie obowiązkowo jedna ...
Blogi kulinarne:
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:2.977