Przepis stworzony przez Szczypior gotuje
Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym doradztwem gastronomicznym. Oferuje swoim klientom pomoc w zakresie otwarcia restauracji, dzieli się praktycznymi i sprawdzonymi metodami ...
Zapraszam na mój blog »
~ Szczypior gotuje

Grillowana pierś z kury z makaronem ryżowym w sojowej oprawie z warzywami

Grillowana pierś z kury z makaronem ryżowym w sojowej oprawie z warzywami
Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
4.07
42
Średnia 4.07 / 5 (42 głosy)
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Pierś z kury  g  x  kcal =  kcal
Makaron ryżowy  g  x  kcal = 0 kcal
Sos sojowy  g  x  kcal =  kcal
Oliwa z oliwek  g  x  kcal =  kcal
Papryka czerwona  g  x  kcal =  kcal
Papryka zielona  g  x  kcal =  kcal
Papryka żółta  g  x  kcal =  kcal
Cukinia  g  x  kcal =  kcal
Cebula czerwona  g  x  kcal =  kcal
Cebula biała  g  x  kcal =  kcal
Pieczarka  g  x  kcal =  kcal
Sezam czarny  g  x  kcal =  kcal
Sól morska  g  x  kcal =  kcal
Pieprz czarny  g  x  kcal =  kcal
Kolendra  g  x  kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Grillowana pierś z kury z makaronem ryżowym w sojowej oprawie z warzywami
  1. 1. Piersi z kury myjemy, suszymy, a następnie doprawiamy solą i pieprzem smarując delikatnie oliwą, odstawiamy do lodówki na ok 30 minut.
  2. 2. Makaron ryżowy wrzucamy do wrzącej gotującej się wody, bez dodawania soli. Gotujemy ok 2-3minut. Cedzimy i harujemy zimną wodą.
  3. 3. Warzywa myjemy, cebulę obieramy, kroimy w duże kawałki. Smażymy na niewielkiej ilości oliwy doprawiając solą i pieprzem.
  4. 4. Piersi z kury smażymy na patelni ryflowanej lub na grillu ok. 3 minuty z każdej strony.
  5. 5. Makaron łączymy z warzywami doprawiając sosem sojowym delikatnie solą i pieprzem. Całość smażymy ok. 2 minut dodając na koniec sezam czarny i biały.
  6. 6. Serwujemy na talerzu najpierw pastę z warzywami, a następnie kroimy na wierz kurczaka. Przyozdabiamy liśćmi kolendry lub bazylii. Możemy także sporządzić delikatny sos łącząc zioła z niewielką ilością oliwy z oliwek i blendując całość z przyprawami. Powstałym sosem możemy skropić nasze danie lub zaserwować na około dania.
    Serwujemy na talerzu najpierw pastę z warzywami, a następnie kroimy na wierz kurczaka. Przyozdabiamy liśćmi kolendry lub bazylii. Możemy także sporządzić delikatny sos łącząc zioła z niewielką ilością oliwy z oliwek i blendując całość z przyprawami. Powstałym sosem możemy skropić nasze danie lub zaserwować na około dania.
Klasyfikacja przepisu:
Stopień trudności: Łatwe
Czas przygotowania: do 30 minut
Ilość osób: 1-2
Złożoność przepisu: prosty
Metody przygotowania: Grillowanie
Rodzaj głównego składnika: drób
Kuchnie świata: kuchnia fusion
Sezon: Lato,
Szczególne okazje: Wieczór z przyjaciółmi,
Pozostałe:
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd620811 buy strattera pfizer celebrex diflucan 1 clindamycin
http://dapoxetine-onlinepriligy.net/ - dapoxetine-onlinepriligy.net.ankor ...
http://dapoxetine-onlinepriligy.net/ - dapoxetine-onlinepriligy.net.ankor ...
http://dapoxetine-onlinepriligy.net/ - dapoxetine-onlinepriligy.net.ankor ...
wh0cd362935 hydrochlorothiazide online nexium get more info buy clonidine online amoxicillin 875 ...
Blogi kulinarne:
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:1.104