Przepis stworzony przez Szczypior gotuje
Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym doradztwem gastronomicznym. Oferuje swoim klientom pomoc w zakresie otwarcia restauracji, dzieli się praktycznymi i sprawdzonymi metodami ...
Zapraszam na mój blog »
~ Szczypior gotuje

Gotowana na mleku kokosowym i liściach kafiru z grzybami shitake, kurczakiem i krewetkami

Gotowana na mleku kokosowym i liściach kafiru z grzybami shitake, kurczakiem i krewetkami
Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Liście kafiru - 4 sztuki
Pasta curry zielona - wg. uznania
Pasta curry czerwona - wg. uznania
Grzyby shitake - 8 sztuk
Sos Oyster - wg. uznania
Papryka chilli - 1 sztuka
Cukier trzcinowy - wg. uznania
Ocena
4
41
Średnia 4 / 5 (41 głosy)
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Trawa cytrynowa  g  x  kcal =  kcal
Krewetka tygrysia  g  x  kcal =  kcal
Pierś z kury  g  x  kcal = 0 kcal
Sok z limonki  g  x  kcal =  kcal
Sól morska  g  x  kcal =  kcal
Pieprz biały  g  x  kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Gotowana na mleku kokosowym i liściach kafiru z grzybami shitake, kurczakiem i krewetkami
  1. 1. Sporządzamy wywar: zagotowujemy ok 0,5 l wody. Dodajemy pokrojoną trawę cytrynową, papryczkę chilli i liście kafiru. Gotujemy ok 15 minut. Wywar przecedzamy przez sito do drugiego rondelka.
  2. 2. Do zupy dodajemy pokrojonego w dużą kostkę kurczaka i gotujemy ok 4 minut. Do wywaru dodajemy mleko kokosowe. Zupę doprawiamy odrobiną pasty curry, solą, cukrem, pieprzem, dodajemy także kilka kropel sosu Oyster oraz sok z limonki. Smak zupy powinien być odświeżający (ostry, delikatnie kwaskowaty i słodki mocno intensywny w zapachu).
  3. 3. Oczyszczone krewetki i pokrojone grzyby shitake dodajemy do zupy i gotujemy kolejne 2 minuty. Liście kolendry dodajemy do zupy przed podaniem.
    Oczyszczone krewetki i pokrojone grzyby shitake dodajemy do zupy i gotujemy kolejne 2 minuty.
Liście kolendry dodajemy do zupy przed podaniem.
Klasyfikacja przepisu:
Menu: Zupy
Stopień trudności: Łatwe
Czas przygotowania: do 30 minut
Ilość osób: 1-2
Złożoność przepisu: prosty
Metody przygotowania: Gotowanie
Rodzaj głównego składnika:
Kuchnie świata: kuchnia fusion
Sezon: Całoroczne,
Szczególne okazje: Kolacja dla dwojga/walentynki,
Pozostałe: Afrodyzjaki,
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd825918 Amitriptyline 10 Mg furosemide 20 mg tab
wh0cd577871 bentyl pills buy anafranil online anafranil buy allopurinol avodart baclofen
wh0cd717195 trazodone tablets Buy Propecia
wh0cd424996 ACYCLOVIR LOWEST PRICE
wh0cd424990 prednisolone by mail
Blogi kulinarne:
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:4.1