Najszybszy i najłatwiejszy piernik kętrzyński

Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
- opakowanie piernika kętrzyńskiego
- 1,5 szkl. wody
- 3/4 szkl. oleju

Krem:
- 2 szkl. mleka
- 2 budynie śmietankowe
- 4 łyżki cukru
- 15 dag margaryny

do przełożenia:
dżem, galaretka, polewa czekoladowa
Ocena
5
1
Średnia 5 / 5 (1 głosy)
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Najszybszy i najłatwiejszy piernik kętrzyński
  1. 1. Sposób przygotowania (zgodnie z opisem na opakowaniu):
  2. 2. Zawartość opakowania wymieszać z wodą w ilości 1,5 szkl. (380ml)
  3. 3. Dodać 170 ml oleju (3/4 szklanki) i ponownie dokładnie wymieszać.
  4. 4. Ciasto wyłożyć do formy uprzednio wysmarowanej tłuszczem i posypanej bułką tarą, odstawić na około 15 minut.
  5. 5. Wstawić do nagrzanego piekarnika (180 stopni C) i piec około 45-60 minut.
  6. 6. Krem:
  7. 7. wymieszać budynie w proszku z cukrem w 0,5 szkl. mleka, pozostałe mleko zagotować, do gotującego się mleka dodać mieszankę budyniową. Ostudzić.
  8. 8. A następnie zmiksować masę budyniową z margaryną.
  9. 9. 
  10. 10. Upieczone ciasto przekroić na 3 części. Pierwszą część ciasta posmarować dżemem (najlepiej kwaskowatym), na dżem wyłożyć warstwę kremu budyniowego i przykryć drugą częścią ciasta, następnie wyłożyć na ciasto resztę kremu, a na krem galaretkę (np. wiśniową), wierzch ciasta oblać polewą.
Klasyfikacja przepisu:
Złożoność przepisu: prosty
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
Czym różnią się kaptury i kurtyny termoizolacyjne?
Peklowanie ~ Gość
wh0cd435967 celebrex tamoxifen bentyl amoxicillin brand name celebrex
wh0cd398980 tamoxifen price diclofenac celebrex proscar
wh0cd266374 Trazodone
O wieprzowinie ~ Gość
wh0cd508011 sinequan tricor lipitor
Blogi kulinarne:
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:1.052