Najszybszy i najłatwiejszy piernik kętrzyński

Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
- opakowanie piernika kętrzyńskiego
- 1,5 szkl. wody
- 3/4 szkl. oleju

Krem:
- 2 szkl. mleka
- 2 budynie śmietankowe
- 4 łyżki cukru
- 15 dag margaryny

do przełożenia:
dżem, galaretka, polewa czekoladowa
Ocena
5
1
Średnia 5 / 5 (1 głosy)
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Najszybszy i najłatwiejszy piernik kętrzyński
  1. 1. Sposób przygotowania (zgodnie z opisem na opakowaniu):
  2. 2. Zawartość opakowania wymieszać z wodą w ilości 1,5 szkl. (380ml)
  3. 3. Dodać 170 ml oleju (3/4 szklanki) i ponownie dokładnie wymieszać.
  4. 4. Ciasto wyłożyć do formy uprzednio wysmarowanej tłuszczem i posypanej bułką tarą, odstawić na około 15 minut.
  5. 5. Wstawić do nagrzanego piekarnika (180 stopni C) i piec około 45-60 minut.
  6. 6. Krem:
  7. 7. wymieszać budynie w proszku z cukrem w 0,5 szkl. mleka, pozostałe mleko zagotować, do gotującego się mleka dodać mieszankę budyniową. Ostudzić.
  8. 8. A następnie zmiksować masę budyniową z margaryną.
  9. 9. 
  10. 10. Upieczone ciasto przekroić na 3 części. Pierwszą część ciasta posmarować dżemem (najlepiej kwaskowatym), na dżem wyłożyć warstwę kremu budyniowego i przykryć drugą częścią ciasta, następnie wyłożyć na ciasto resztę kremu, a na krem galaretkę (np. wiśniową), wierzch ciasta oblać polewą.
Klasyfikacja przepisu:
Złożoność przepisu: prosty
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd629992 erythromycin augmentin penicillin tadacip zithromax proventil hfa 90 mcg inhaler
wh0cd967479 buy inderal online yasmin prednisone acetate celexa neurontin
wh0cd880287 cytotec order colchicine anafranil cheapest adalat
wh0cd804399 Cymbalta Motilium No Rx Kamagra Over The Counter buy albenza Paxil Online
wh0cd482610 wellbutrin by mail Buy Lipitor
Blogi kulinarne:
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:3.429