Przepis stworzony przez Łukasz Fulara
Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w restauracji "Secretariat" na terenie Hipodromu w Sopocie.
Zapraszam na mój blog »
~ Łukasz Fulara

Pstrąg pieczony z musem krewetkowym

Pstrąg pieczony z musem krewetkowym
Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Filet pstrąga - 1 sztuka
Krewetki zimnowodne - 30 g
Śmietana do gotowania 20% - 20 ml
Por - 1 listek
Mix sałat - 60 g
Zielone jabłko - 0.5 sztuki
Sól - wg. uznania
Ocena
4
24
Średnia 4 / 5 (24 głosy)
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Czarne oliwki bez pestek  g  x  kcal = 0 kcal
Oliwa z oliwek  g  x  kcal =  kcal
Pieprz biały  g  x  kcal =  kcal
Czosnek  g  x  kcal =  kcal
Miód wielokwiatowy  g  x  kcal =  kcal
Cytryna  g  x  kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Pstrąg pieczony z musem krewetkowym
  1. 1. Filet z pstrąga oczyszczamy z łusek i ości. Krewetki zimnowodne po oczyszczeniu blenderujemy z dodatkiem śmietany. Doprawiamy solą, pieprzem i czosnkiem. Filet dzielimy na dwie części. Na jedną nakładamy przygotowany mus i przykrywamy drugim. Związujemy cienkimi paskami parzonego pora. Skrapiamy cytryną i oliwą. Pieczemy około 12 minut w 165 stopniach Celsjusza. Pamiętając, aby w połowie pieczenia rybę odwrócić na drugą stronę.
    Filet z pstrąga oczyszczamy z łusek i ości. Krewetki zimnowodne po oczyszczeniu blenderujemy z dodatkiem śmietany. Doprawiamy solą, pieprzem i czosnkiem. Filet dzielimy na dwie części. Na jedną nakładamy przygotowany mus i przykrywamy drugim. Związujemy cienkimi paskami parzonego pora. Skrapiamy cytryną i oliwą. Pieczemy około 12 minut w 165 stopniach Celsjusza. Pamiętając, aby w połowie pieczenia rybę odwrócić na drugą stronę.
  2. 2. Mix sałat mieszamy z cząstkami zielonego jabłka i pomidorków koktajlowych i dodajemy paski czarnych oliwek. Sok z cytryny, miód i oliwę razem dokładnie mieszamy. Tak przygotowany sos dodajemy do sałatki.
  3. 3. Gotowego pstrąga podajemy z przygotowaną sałatką. Do dekoracji został użyty kwiat jadalny z rodziny storczyków. Smacznego!
Klasyfikacja przepisu:
Menu: Przystawki
Stopień trudności: Łatwe
Czas przygotowania: 30 - 60 minut
Ilość osób: 1-2
Złożoność przepisu: prosty
Metody przygotowania: Pieczenie
Rodzaj głównego składnika: ryby
Kuchnie świata:
Sezon: Całoroczne,
Szczególne okazje:
Pozostałe:
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd381951 aripiprazole abilify tetracycline buy online buy celexa strattera online vardenafil
wh0cd566556 robaxin pills Celebrex Tabs
wh0cd164509 nolvadex amoxicillin 1 gram elocon cream .1 doxylin abilify phenergan medication
wh0cd294752 BUY MELOXICAM buy eurax
wh0cd240389 tretinoin visa prednisolone no rx
Blogi kulinarne:
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.761