Przepis stworzony przez Łukasz Fulara
Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w restauracji "Secretariat" na terenie Hipodromu w Sopocie.
Zapraszam na mój blog »
~ Łukasz Fulara

Pstrąg pieczony z musem krewetkowym

Pstrąg pieczony z musem krewetkowym
Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Filet pstrąga - 1 sztuka
Krewetki zimnowodne - 30 g
Śmietana do gotowania 20% - 20 ml
Por - 1 listek
Mix sałat - 60 g
Zielone jabłko - 0.5 sztuki
Sól - wg. uznania
Ocena
4
24
Średnia 4 / 5 (24 głosy)
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Czarne oliwki bez pestek  g  x  kcal = 0 kcal
Oliwa z oliwek  g  x  kcal =  kcal
Pieprz biały  g  x  kcal =  kcal
Czosnek  g  x  kcal =  kcal
Miód wielokwiatowy  g  x  kcal =  kcal
Cytryna  g  x  kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Pstrąg pieczony z musem krewetkowym
  1. 1. Filet z pstrąga oczyszczamy z łusek i ości. Krewetki zimnowodne po oczyszczeniu blenderujemy z dodatkiem śmietany. Doprawiamy solą, pieprzem i czosnkiem. Filet dzielimy na dwie części. Na jedną nakładamy przygotowany mus i przykrywamy drugim. Związujemy cienkimi paskami parzonego pora. Skrapiamy cytryną i oliwą. Pieczemy około 12 minut w 165 stopniach Celsjusza. Pamiętając, aby w połowie pieczenia rybę odwrócić na drugą stronę.
    Filet z pstrąga oczyszczamy z łusek i ości. Krewetki zimnowodne po oczyszczeniu blenderujemy z dodatkiem śmietany. Doprawiamy solą, pieprzem i czosnkiem. Filet dzielimy na dwie części. Na jedną nakładamy przygotowany mus i przykrywamy drugim. Związujemy cienkimi paskami parzonego pora. Skrapiamy cytryną i oliwą. Pieczemy około 12 minut w 165 stopniach Celsjusza. Pamiętając, aby w połowie pieczenia rybę odwrócić na drugą stronę.
  2. 2. Mix sałat mieszamy z cząstkami zielonego jabłka i pomidorków koktajlowych i dodajemy paski czarnych oliwek. Sok z cytryny, miód i oliwę razem dokładnie mieszamy. Tak przygotowany sos dodajemy do sałatki.
  3. 3. Gotowego pstrąga podajemy z przygotowaną sałatką. Do dekoracji został użyty kwiat jadalny z rodziny storczyków. Smacznego!
Klasyfikacja przepisu:
Menu: Przystawki
Stopień trudności: Łatwe
Czas przygotowania: 30 - 60 minut
Ilość osób: 1-2
Złożoność przepisu: prosty
Metody przygotowania: Pieczenie
Rodzaj głównego składnika: ryby
Kuchnie świata:
Sezon: Całoroczne,
Szczególne okazje:
Pozostałe:
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd804399 Cymbalta Motilium No Rx Kamagra Over The Counter buy albenza Paxil Online
wh0cd482610 wellbutrin by mail Buy Lipitor
wh0cd729647 buy doxycycline toradol online flagyl tetracycline sildenafil
wh0cd325354 buspirone HYZAAR
wh0cd729642 buspar by mail buy rimonabant clindamycin by mail order
Blogi kulinarne:
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:1.122