Szynka w cieście

Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
- 1 kg szynki wieprzowej w jednym kawałku
przyprawy: sól, pieprz czarny, rozmaryn, majeranek, czosnek, lubczyk
- 5 dkg drożdży
- 1 szklanka mąki pszennej
- 1 szklanka mąki żytniej
- woda
- tłuszcz do posmarowania blaszki do pieczenia
Ocena
0
0
brak ocen
Dodany przez:
Monika
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Szynka w cieście
  1. 1. Mięso: umyć i osuszyć, przyprawy połączyć ze sobą i opruszyć szynkę. Następnie porządnie nimi natrzeć i odstawić do lodówki na 2 godziny.
  2. 2. Ciasto: mąki połączyć dodać sól do smaku i rozpuszczone w wodzie drożdże. Ciasto misić do czasu, aż będzie odchodziło od rąk. Pozostawić w ciepłym miejscu do wyrośnięcia
  3. 3. Mięso wyjąc z lodówki i pozostawić w temp. pokojowej ok. 30 min.
  4. 4. Ciasto po wyrośnięciu rozwałkować na 1 placek i na środku umieścić mięso i ciastem obkleić dokładnie ze wszystkich stron i nakłuć widelcem.
  5. 5. Blaszkę posmarować tłuszczem, wyłożyć szynkę i wstawić do piekarnika na ok. 80 min. w temp. 150"C. Wyznacznikiem upieczenia będzie brązowa i chrupiąca skórka ciasta.
  6. 6. Ja podaję po ostygnięciu ciasta z sosem czosnkowym i warzywnym. Smacznego !
Klasyfikacja przepisu:
Menu:
Stopień trudności:
Czas przygotowania:
Ilość osób:
Złożoność przepisu: prosty
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
Czym różnią się kaptury i kurtyny termoizolacyjne?
Peklowanie ~ Gość
wh0cd435967 celebrex tamoxifen bentyl amoxicillin brand name celebrex
wh0cd398980 tamoxifen price diclofenac celebrex proscar
wh0cd266374 Trazodone
O wieprzowinie ~ Gość
wh0cd508011 sinequan tricor lipitor
Blogi kulinarne:
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.624