ROLADKI PASZTECIKOWE

ROLADKI PASZTECIKOWE
Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
35 dag pasztetu „Nasz pasztet pieczony” marki Sokołów
25 dag mąki
2 dag drożdży
łyżka mleka
2 łyżki kwaśnej śmietany
jajko
łyżeczka oleju
łyżeczka cukru
sól

Do mąki dodać:
- drożdże rozprowadzone w mleku* i cukrze;
- śmietanę;
- żółtko;
- olej
- odrobinę soli.

* UWAGA! mleko nie musi być ciepłe
Ocena
0
0
brak ocen
Dodany przez:
Smakoszka
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
ROLADKI PASZTECIKOWE
  1. 1. Ciasto wyrobić i podzielić na 2-e części – 1-ą nieco większą.
    Ciasto wyrobić i podzielić na 2-e części – 1-ą nieco większą.
  2. 2. Mniejszą część ciasta rozwałkować na cienki placek.
  3. 3. Placek posmarować lekko spienionym białkiem.
  4. 4. Pasztet kroić na plasterki i układać, każdy kawałek koło siebie na rozwałkowanym placku.
  5. 5. 
  6. 6. Placek z pasztetem zrolować tak jak na ciasto roladę.
  7. 7. Większą część ciasta rozwałkować na cienki placek.
  8. 8. Placek posmarować lekko spienionym białkiem.
  9. 9. Szklanką wykroić kółka.
  10. 10. 
  11. 11. Roladę pasztetową kroić.
  12. 12. Do każdego z pokrojonych kawałków przykleić kółko ciasta od góry i od spodu.
  13. 13. 
  14. 14. Piekarnik nagrzać do 170 stopni.
  15. 15. 
  16. 16. Tak przygotowane roladki pasztetowe ułożyć dość luźno na blaszkę (bo urosną podczas pieczenia) wysmarowaną tłuszczem i posypaną cienką warstwą mąki.
  17. 17. Wierzch roladek posmarować resztą białka i posolić odrobiną soli.
  18. 18. 
  19. 19. Piec na złoty kolor, ok. 30-40min.
  20. 20. 
  21. 21. Roladki pasztecikowe świetnie smakują zarówno na ciepło jak i naziemno.
  22. 22. Znakomicie się sprawdzają jako przekąska, 2-e śniadanie do pracy czy szkoły, na kolację, na przyjęciach okolicznościowych.
  23. 23. 
  24. 24. Przepis ma wiele zalet: prosta receptura i fakt, że nie trzeba czekać aż ciasto drożdżowe wyrośnie, gwarantuje szybkie przygotowanie potrawy. Poza jego zaletami dopatrzyłam się jednej wady: po upieczeniu parówki szybko znikają ze stołu.
Klasyfikacja przepisu:
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
Czym różnią się kaptury i kurtyny termoizolacyjne?
Peklowanie ~ Gość
wh0cd435967 celebrex tamoxifen bentyl amoxicillin brand name celebrex
wh0cd398980 tamoxifen price diclofenac celebrex proscar
wh0cd266374 Trazodone
O wieprzowinie ~ Gość
wh0cd508011 sinequan tricor lipitor
Blogi kulinarne:
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.583