Przepis stworzony przez Łukasz Fulara
Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w restauracji "Secretariat" na terenie Hipodromu w Sopocie.
Zapraszam na mój blog »
~ Łukasz Fulara

Grillowany stek wieprzowy

Grillowany stek wieprzowy
Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
4.11
19
Średnia 4.11 / 5 (19 głosy)
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Czosnek  g  x  kcal =  kcal
Tymianek  g  x  kcal =  kcal
Oliwa z oliwek  g  x  kcal =  kcal
Sól  g  x  kcal =  kcal
Masło  g  x  kcal = 0 kcal
Ocet balsamiczny  g  x  kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Grillowany stek wieprzowy
  1. 1. Mięso marynujemy w oliwie z dodatkiem świeżego tymianku i czosnku.Grillujemy i doprawiamy solą oraz pieprzem.Obrane szparagi blanszujemy w osolonej wodzie z dodatkiem masła.Połówki pomidorków doprawiamy oliwą i octem balsamicznym.
    Mięso marynujemy w oliwie z dodatkiem świeżego tymianku i czosnku.Grillujemy i doprawiamy solą oraz pieprzem.Obrane szparagi blanszujemy w osolonej wodzie z dodatkiem masła.Połówki pomidorków doprawiamy oliwą i octem balsamicznym.
  2. 2. Smacznego
Klasyfikacja przepisu:
Stopień trudności: Łatwe
Czas przygotowania: do 30 minut
Ilość osób:
Złożoność przepisu: prosty
Metody przygotowania: Grillowanie
Rodzaj głównego składnika: wieprzowina
Kuchnie świata:
Sezon: Lato,
Szczególne okazje: Wieczór z przyjaciółmi,
Pozostałe:
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd381951 aripiprazole abilify tetracycline buy online buy celexa strattera online vardenafil
wh0cd566556 robaxin pills Celebrex Tabs
wh0cd164509 nolvadex amoxicillin 1 gram elocon cream .1 doxylin abilify phenergan medication
wh0cd294752 BUY MELOXICAM buy eurax
wh0cd240389 tretinoin visa prednisolone no rx
Blogi kulinarne:
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:1.261