Grilowany camembert z kurczakiem na sałacie

Grilowany camembert z kurczakiem na sałacie
Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
4.5
4
Średnia 4.5 / 5 (4 głosy)
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Pierś z kury  g  x  kcal =  kcal
Sałata lodowa  g  x  kcal =  kcal
Pomidor koktajlowy  g  x  kcal =  kcal
Oliwa z oliwek  g  x  kcal =  kcal
Papryka słodka w proszku  g  x  kcal =  kcal
Sól morska  g  x  kcal =  kcal
Sok z cytryny  g  x  kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Grilowany camembert z kurczakiem na sałacie
  1. 1. Pierś z kurczaka myjemy, oczyszczamy z błon. Oprószamy papryką słodką, solą i pieprzem, skrapiamy oliwą i grillujemy do zrumienienia.
    Pierś z kurczaka myjemy, oczyszczamy z błon. Oprószamy papryką słodką, solą i pieprzem, skrapiamy oliwą i grillujemy do zrumienienia.
  2. 2. Ser camembert kroimy na pół, smarujemy zewnętrzną stronę oliwą i grillujemy do zrumienienia.
  3. 3. Sałatę myjemy, rwiemy na drobne kawałki i rozkładamy na talerzu.
  4. 4. Pomidorki koktajlowe kroimy w ćwiartki i układamy dookoła talerza na przemian z oliwkami. Na środku kładziemy ser camembert grillowaną stroną do góry, dookoła układamy kawałki kurczaka.
  5. 5. Z pozostałej oliwy, musztardy i cytryny robimy sos vinegrette.
  6. 6. Na patelni prażymy płatki migdałów.
  7. 7. Całość polewamy sosem vinegrette, dekorujemy świeżym oregano i rzeżuchą i posypujemy płatkami migdałów.
Klasyfikacja przepisu:
Menu: Przystawki
Stopień trudności: Łatwe
Czas przygotowania: 30 - 60 minut
Ilość osób: 1-2
Złożoność przepisu: prosty
Metody przygotowania: Grillowanie
Rodzaj głównego składnika: drób
Kuchnie świata: kuchnia polska
Sezon: Wiosna,
Szczególne okazje: Wieczór z przyjaciółmi,
Pozostałe:
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd653757 prednisone lisinopril clindamycin baclofen finasteride without prescription
wh0cd783998 erythromycin benicar hct price allopurinol buy
wh0cd381951 aripiprazole abilify tetracycline buy online buy celexa strattera online vardenafil
wh0cd566556 robaxin pills Celebrex Tabs
wh0cd164509 nolvadex amoxicillin 1 gram elocon cream .1 doxylin abilify phenergan medication
Blogi kulinarne:
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.854