Grilowany camembert z kurczakiem na sałacie

Grilowany camembert z kurczakiem na sałacie
Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
4.5
4
Średnia 4.5 / 5 (4 głosy)
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Pierś z kury  g  x  kcal =  kcal
Sałata lodowa  g  x  kcal =  kcal
Pomidor koktajlowy  g  x  kcal =  kcal
Oliwa z oliwek  g  x  kcal =  kcal
Papryka słodka w proszku  g  x  kcal =  kcal
Sól morska  g  x  kcal =  kcal
Sok z cytryny  g  x  kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Grilowany camembert z kurczakiem na sałacie
  1. 1. Pierś z kurczaka myjemy, oczyszczamy z błon. Oprószamy papryką słodką, solą i pieprzem, skrapiamy oliwą i grillujemy do zrumienienia.
    Pierś z kurczaka myjemy, oczyszczamy z błon. Oprószamy papryką słodką, solą i pieprzem, skrapiamy oliwą i grillujemy do zrumienienia.
  2. 2. Ser camembert kroimy na pół, smarujemy zewnętrzną stronę oliwą i grillujemy do zrumienienia.
  3. 3. Sałatę myjemy, rwiemy na drobne kawałki i rozkładamy na talerzu.
  4. 4. Pomidorki koktajlowe kroimy w ćwiartki i układamy dookoła talerza na przemian z oliwkami. Na środku kładziemy ser camembert grillowaną stroną do góry, dookoła układamy kawałki kurczaka.
  5. 5. Z pozostałej oliwy, musztardy i cytryny robimy sos vinegrette.
  6. 6. Na patelni prażymy płatki migdałów.
  7. 7. Całość polewamy sosem vinegrette, dekorujemy świeżym oregano i rzeżuchą i posypujemy płatkami migdałów.
Klasyfikacja przepisu:
Menu: Przystawki
Stopień trudności: Łatwe
Czas przygotowania: 30 - 60 minut
Ilość osób: 1-2
Złożoność przepisu: prosty
Metody przygotowania: Grillowanie
Rodzaj głównego składnika: drób
Kuchnie świata: kuchnia polska
Sezon: Wiosna,
Szczególne okazje: Wieczór z przyjaciółmi,
Pozostałe:
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd599071 buy ventolin trazodone cost Propecia
wh0cd136842 augmentin amoxil cheap avana
wh0cd721279 clicking here BUY MEDROL apcalis tofranil
Acai Berry - How Come Acai Berry Supplement Great You? Is the item certified holistic? There are ...
Blogi kulinarne:
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.803