Barszcz czerwony z roladkami

Barszcz czerwony z roladkami
Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Barszcz:
3 średnie buraki
pęczek włoszczyzny
po 3 liście laurowe
ziarna ziela angielskiego i pieprzu
3 ząbki czosnku
1 łyżka suszonego majeranku
2 łyżki soku z cytryny
sól, pieprz

Roladki:
opakowanie ciasta francuskiego
parówki z szynki Sokołów
papryka słodka
Ocena
5
1
Średnia 5 / 5 (1 głosy)
Dodany przez:
Jolanta Redecka
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Barszcz czerwony z roladkami
  1. 1. Warzywa na bulion umyć, obrać. Wrzucić do garnka wraz z liśćmi laurowymi, zielem angielskim i pieprzem, ząbkami czosnku oraz majerankiem. Dodać obrane i przekrojone na połówki buraki i gotować na małym ogniu pod przykryciem przez 2 godziny. Doprawić do smaku solą i pieprzem oraz sokiem z cytryny. Chwilę pogotować. Zdjąć z ognia, nieco wystudzić i dodać startego na tarce surowego buraka w celu uzyskania głębokiego, czerwonego koloru. Przed podaniem podgrzać, ale już nie gotować.
    Warzywa na bulion umyć, obrać. Wrzucić do garnka wraz z liśćmi laurowymi, zielem angielskim i pieprzem, ząbkami czosnku oraz majerankiem. Dodać obrane i przekrojone na połówki buraki i gotować na małym ogniu pod przykryciem przez 2 godziny. Doprawić do smaku solą i pieprzem oraz sokiem z cytryny. Chwilę pogotować. Zdjąć z ognia, nieco wystudzić i dodać startego na tarce surowego buraka w celu uzyskania głębokiego, czerwonego koloru. Przed podaniem podgrzać, ale już nie gotować.
  2. 2. 
  3. 3. Parówki obsypać papryka słodką. Z siata francuskiego wyciąć paski długości 20 cm i okręcić nimi parówki. Piec w temperaturze 180 stopki ok 20 minut.
Klasyfikacja przepisu:
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd456713 Wellbutrin Online Allopurinol Pills erythromycin
wh0cd347989 erythromycin online stromectol where to buy synthroid benicar zoloft buy celexa
wh0cd293627 propranolol prednisone hydrochlorothiazide eurax strattera
Kto chce troche motywacji do odchudzania, niech zajrzy na strone w podpsie
wh0cd282310 celebrex benicar medrol tenormin
Blogi kulinarne:
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.424