Barszcz czerwony z roladkami

Barszcz czerwony z roladkami
Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Barszcz:
3 średnie buraki
pęczek włoszczyzny
po 3 liście laurowe
ziarna ziela angielskiego i pieprzu
3 ząbki czosnku
1 łyżka suszonego majeranku
2 łyżki soku z cytryny
sól, pieprz

Roladki:
opakowanie ciasta francuskiego
parówki z szynki Sokołów
papryka słodka
Ocena
5
1
Średnia 5 / 5 (1 głosy)
Dodany przez:
Jolanta Redecka
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Barszcz czerwony z roladkami
  1. 1. Warzywa na bulion umyć, obrać. Wrzucić do garnka wraz z liśćmi laurowymi, zielem angielskim i pieprzem, ząbkami czosnku oraz majerankiem. Dodać obrane i przekrojone na połówki buraki i gotować na małym ogniu pod przykryciem przez 2 godziny. Doprawić do smaku solą i pieprzem oraz sokiem z cytryny. Chwilę pogotować. Zdjąć z ognia, nieco wystudzić i dodać startego na tarce surowego buraka w celu uzyskania głębokiego, czerwonego koloru. Przed podaniem podgrzać, ale już nie gotować.
    Warzywa na bulion umyć, obrać. Wrzucić do garnka wraz z liśćmi laurowymi, zielem angielskim i pieprzem, ząbkami czosnku oraz majerankiem. Dodać obrane i przekrojone na połówki buraki i gotować na małym ogniu pod przykryciem przez 2 godziny. Doprawić do smaku solą i pieprzem oraz sokiem z cytryny. Chwilę pogotować. Zdjąć z ognia, nieco wystudzić i dodać startego na tarce surowego buraka w celu uzyskania głębokiego, czerwonego koloru. Przed podaniem podgrzać, ale już nie gotować.
  2. 2. 
  3. 3. Parówki obsypać papryka słodką. Z siata francuskiego wyciąć paski długości 20 cm i okręcić nimi parówki. Piec w temperaturze 180 stopki ok 20 minut.
Klasyfikacja przepisu:
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd381951 aripiprazole abilify tetracycline buy online buy celexa strattera online vardenafil
wh0cd566556 robaxin pills Celebrex Tabs
wh0cd164509 nolvadex amoxicillin 1 gram elocon cream .1 doxylin abilify phenergan medication
wh0cd294752 BUY MELOXICAM buy eurax
wh0cd240389 tretinoin visa prednisolone no rx
Blogi kulinarne:
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.27