Tosty z bekonem i mozzarella

Tosty z bekonem i mozzarella
Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
4 kromki pieczywa tostowe,
1 kula sera mozzarella,
4 plasterki wysmażonego Boczku Luksusowego Sokołów,
1 średni pomidor,
plasterek sałaty lub kilka liści świeżej bazylii,
ok. 1 łyżeczka oliwy i pesto do smaku,
sól i pieprz do smaku,

Ocena
3.67
3
Średnia 3.67 / 5 (3 głosy)
Dodany przez:
bartek
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Tosty z bekonem i mozzarella
  1. 1. Chleb tostowy zarumienić w tosterze. Następnie boczek usmażyć na chrupiąco lub zgrilować. Pomidor, sałata lub bazylia dokładnie umyć. Ułożyć sałatę na toście, przykryć plastrem sera, potem położyć boczek i plaster pomidora. Na koniec wszystko polać odrobiną oliwy z oliwek i pesto, i przykryć drugą spieczoną kromką pieczywa tostowego.
    Chleb tostowy zarumienić w tosterze. Następnie boczek usmażyć na chrupiąco lub zgrilować. Pomidor, sałata lub bazylia dokładnie umyć. Ułożyć sałatę na toście, przykryć plastrem sera, potem położyć boczek i plaster pomidora. Na koniec wszystko polać odrobiną oliwy z oliwek i pesto, i przykryć drugą spieczoną kromką pieczywa tostowego.
Klasyfikacja przepisu:
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
Czym różnią się kaptury i kurtyny termoizolacyjne?
Peklowanie ~ Gość
wh0cd435967 celebrex tamoxifen bentyl amoxicillin brand name celebrex
wh0cd398980 tamoxifen price diclofenac celebrex proscar
wh0cd266374 Trazodone
O wieprzowinie ~ Gość
wh0cd508011 sinequan tricor lipitor
Blogi kulinarne:
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.274