conchiglioni z kosteczkami schabu z selerem w sosie pleśniowym

conchiglioni z kosteczkami schabu z selerem w sosie pleśniowym
Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
2 selery naciowe
oliwa
schab Sokołów
serek mascarpone 1,5 opakowania
ser pleśniowy Lazur ok. 250 gram
makaron conchiglioni
Ocena
3.5
2
Średnia 3.5 / 5 (2 głosy)
Dodany przez:
agf
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
conchiglioni z kosteczkami schabu z selerem w sosie pleśniowym
  1. 1. Selery obrać, pokroić w słupki, udusić lekko na patelni z dodatkiem soli i oliwy.
    Selery obrać, pokroić w słupki, udusić lekko na patelni z dodatkiem soli i oliwy.
  2. 2. Schab pokroić w małe kosteczki, posolić, popieprzyć i podsmażyć na osobnej patelni.
  3. 3. Gdy seler będzie miękki zdejmujemy z gazu i dorzucamy do niego serek mascarpone.
  4. 4. W metalowej misce położonej na garnku z gotująca się wodą rozpuszczamy ser pleśniowy (można go wcześniej podziabać widelcem).
  5. 5. Gdy ser pleśniowy zrobi się miękki dorzucamy do niego selera z mascarpone. Dorzucamy pokruszone orzechy włoskie.
  6. 6. 
  7. 7. Podajemy z makaronem conchiglioni.
Klasyfikacja przepisu:
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd523521 albendazole arimidex propecia order celebrex 200
wh0cd10507 plavix without rx
wh0cd978794 cafegot buy eurax retin-a
wh0cd469161 celebrex buy online baclofen diflucan paxil toradol otc tretinoin abilify cymbalta
wh0cd945958 yasmin buy ampicillin misoprostol
Blogi kulinarne:
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.271