Parówki z ziołami na cieście francuskim

Parówki z ziołami na cieście francuskim
Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
ciasto francuskie
parówki sokołowskie
ketchup
żółty ser
żółty ser angielski cheddar
przyprawa ziołowa mieszanka vegeta do tostów i zapiekanek
jajko

Ocena
3.5
2
Średnia 3.5 / 5 (2 głosy)
Dodany przez:
agf
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Parówki z ziołami na cieście francuskim
  1. 1. Ciasto francuskie kroimy na prostokąty.
    Ciasto francuskie kroimy na prostokąty.
  2. 2. Na każdym układamy plaster żółtego sera (np. gouda) i parówkę.
  3. 3. Nakładamy ketchup i obsypujemy ziołową przyprawą vegeta, na koniec kruszymy mały kawałek aromatycznego cheddara.
  4. 4. Prostokąty sklejamy po długości i na końcach.
  5. 5. Smarujemy po wierzchu roztrzepanym jajkiem i obsypujemy mieszanką ziołową.
  6. 6. Rozgrzewamy prodiż (lub piekarnik) i układamy tak przygotowane zawinięte parówki, łączeniem do góry.
  7. 7. Wyjmujemy jak ciasto się zrumieni.
  8. 8. Po około 20 minutach powinny być gotowe.
  9. 9. 
  10. 10. SMACZNEGO!
Klasyfikacja przepisu:
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd15694 tetracycline cheap dapoxetine
wh0cd411691 bupropion hcl buy valtrex
wh0cd264739 dramamine patches buy lithium lamisil more information diovan
wh0cd954637 anafranil 25 mg indocin fluoxetine hcl levaquin cafergot
wh0cd660732 prevacid lansoprazole dipyridamole prilosec epivir florinef 0.1 mg diarex
Blogi kulinarne:
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.321