Zapiekanka ryżowa po meksykańsku

Zapiekanka ryżowa po meksykańsku
Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
salami z dębicy (pieprzowe lub delikatesowe)100g
0,5 kg mięsa mielonego
1 cebula
2-3 ząbki czosnku
Ryż lub makaron ok 200 g
kukurydza z puszki
1-2 pomidory (bez skórki)
starty ser żółty ok 10-15 dkg
trochę bułki tartej i masła
przyprawy: sól, pieprz, chilii, oregano, cynamon
koncentrat pomidorowy
Ocena
0
0
brak ocen
Dodany przez:
Amanda
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Zapiekanka ryżowa po meksykańsku
  1. 1. Na rozgrzanym oleju podpiekamy rozgnieciony czosnek i pokrojoną w kostkę cebulę następnie dodajemy mięso mielone. Przyprawiamy: sól, pieprz, szczyptę cynamonu i chilii dla chętnych koncentrat pomidorowy.
    Na rozgrzanym oleju podpiekamy rozgnieciony czosnek i pokrojoną w kostkę cebulę następnie dodajemy mięso mielone. Przyprawiamy: sól, pieprz, szczyptę cynamonu i chilii dla chętnych koncentrat pomidorowy.
  2. 2. Naczynie do opiekania smarujemy masłem.
  3. 3. Na dnie kładziemy mięso,ugotowany ryż(makaron), kukurydzę z puszki, plasterki salami, pomidor w plasterkach bez skórki. Pieprzymy i posypujemy roztartym oregano i startym serem żółtym (ja do sera dodaję troszkę bułki tartej). Na wierzch kładziemy kilka wiórków masła i wstawiamy do piekarnika rozgrzanego do 200 stopni na ok 30 min. (jeśli produkty są ciepłe tzn mięso i ryż to można krócej do rozpuszczenia się sera.
  4. 4. Smacznego
Klasyfikacja przepisu:
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
Czym różnią się kaptury i kurtyny termoizolacyjne?
Peklowanie ~ Gość
wh0cd435967 celebrex tamoxifen bentyl amoxicillin brand name celebrex
wh0cd398980 tamoxifen price diclofenac celebrex proscar
wh0cd266374 Trazodone
O wieprzowinie ~ Gość
wh0cd508011 sinequan tricor lipitor
Blogi kulinarne:
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.28