Zapiekanka ryżowa po meksykańsku

Zapiekanka ryżowa po meksykańsku
Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
salami z dębicy (pieprzowe lub delikatesowe)100g
0,5 kg mięsa mielonego
1 cebula
2-3 ząbki czosnku
Ryż lub makaron ok 200 g
kukurydza z puszki
1-2 pomidory (bez skórki)
starty ser żółty ok 10-15 dkg
trochę bułki tartej i masła
przyprawy: sól, pieprz, chilii, oregano, cynamon
koncentrat pomidorowy
Ocena
0
0
brak ocen
Dodany przez:
Amanda
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Zapiekanka ryżowa po meksykańsku
  1. 1. Na rozgrzanym oleju podpiekamy rozgnieciony czosnek i pokrojoną w kostkę cebulę następnie dodajemy mięso mielone. Przyprawiamy: sól, pieprz, szczyptę cynamonu i chilii dla chętnych koncentrat pomidorowy.
    Na rozgrzanym oleju podpiekamy rozgnieciony czosnek i pokrojoną w kostkę cebulę następnie dodajemy mięso mielone. Przyprawiamy: sól, pieprz, szczyptę cynamonu i chilii dla chętnych koncentrat pomidorowy.
  2. 2. Naczynie do opiekania smarujemy masłem.
  3. 3. Na dnie kładziemy mięso,ugotowany ryż(makaron), kukurydzę z puszki, plasterki salami, pomidor w plasterkach bez skórki. Pieprzymy i posypujemy roztartym oregano i startym serem żółtym (ja do sera dodaję troszkę bułki tartej). Na wierzch kładziemy kilka wiórków masła i wstawiamy do piekarnika rozgrzanego do 200 stopni na ok 30 min. (jeśli produkty są ciepłe tzn mięso i ryż to można krócej do rozpuszczenia się sera.
  4. 4. Smacznego
Klasyfikacja przepisu:
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd816843 nexium buy cheap nolvadex online without prescription atarax 25 erythromycin metformin ...
wh0cd934649 buy provera clicking here anafranil buy neurontin provera tamoxifen effexor xr 75 ...
wh0cd629992 erythromycin augmentin penicillin tadacip zithromax proventil hfa 90 mcg inhaler
wh0cd967479 buy inderal online yasmin prednisone acetate celexa neurontin
wh0cd880287 cytotec order colchicine anafranil cheapest adalat
Blogi kulinarne:
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.426