Rolada drobiowa nadziewana parówką na wiosennie

Rolada drobiowa nadziewana parówką  na wiosennie
Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
1 pierś z kurczaka
Parówka z szynki
Por biała część
Papryka zielona
Koperek
Olej
Sól
pieprz
szpinak Świeży
Ser feta /
Oliwki zielone
Pomidorki koktajlowe
3 jajka
Ogórek do przybrania
1 Cukinia
Brokuł
Fasolka zielona
Bazylia świeża
1 marchewka
Bułka tarta
1 plaster żółtego sera
Ocena
5
1
Średnia 5 / 5 (1 głosy)
Dodany przez:
mysza
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Rolada drobiowa nadziewana parówką na wiosennie
  1. 1. Pierś z kurczaka rozcinamy na pół i delikatnie rozbijamy solimy, pieprzymy. Por kroimy na kawałki i dusimy z papryką na oleju. Wykładamy por na pierś z kurczaka na to parówkę z szynki zwiniętą w plaster sera żółtego . Całość zwijamy obtaczamy w jajku i bułce tartej i smażymy na oleju.
    Pierś z kurczaka rozcinamy na pół i delikatnie rozbijamy solimy, pieprzymy. Por kroimy na kawałki i dusimy z papryką na oleju. Wykładamy por na pierś z kurczaka  na to parówkę z szynki zwiniętą w plaster sera żółtego . Całość zwijamy obtaczamy w jajku i bułce tartej i smażymy na oleju.
  2. 2. Sałatkę robimy z wyżej wymienionych produktów/ pomidorki koktajlowe, ser feta, oliwki, szpinak, koperek, bazylia . Wesołe jajca- Jajka gotujemy na twardo , oczy robimy z pieprzu, nosy z ogórka zielonego, buzie z pomidorka, nakrycia głowy z ogórka, ręce z oliwki. Cukinie, wykrawamy z niej górę, wkładamy do rozgrzanego piekarnika na około 30 minut żeby zmiękła. Brokuł , marchew talarki i fasolkę gotujemy na parze około 5 minut. Układamy na cukinii. Talerz dekorujemy oliwkami. Na plaster sera żółtego układamy kawałek parówki. Całość zwijamy i spinanym kawałkiem pory. W ten sposób powstaną ruloniki Smacznego
Klasyfikacja przepisu:
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
O wieprzowinie ~ Gość
wh0cd508011 sinequan tricor lipitor
wh0cd700395 cheap kamagra
wh0cd614281 Arimidex Online
>Picie kawy powoduje palpitacje serca i zwiększa tętno. Może tak >się zdarzyć - ale tylko ...
wh0cd523433 citalopram hydrobromide
Blogi kulinarne:
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.544