"Krakowskie pomodoro"

Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
1 obwarzanek krakowski z serem
2 puszki całych pomidorów
10 średnich ziemniaków
1 marchewka
1 pietruszka
pół pęczka koperku
pół pęczka natki pietruszki
kilka gałązek świeżego oregano
zioła prowansalskie
ostra papryka chilli
pieprz indyjski
Vegeta Natur
150 g kiełbasy krakowskiej suchej Sokołów
główka czosnku
2 cebule
pół łyżeczki sosu Teriyaki
łyżka sosu słodko - ostrego
3 łyżki oliwy z oliwek
2 łyżeczki koncentratu pomidorowego
3 udka z kurczaka
1 bulion w kostce
kilka plasterków żółtego sera
Ocena
4.86
7
Średnia 4.86 / 5 (7 głosy)
Dodany przez:
Paulina Babiuch
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
"Krakowskie pomodoro"
  1. 1. Obrane i pokrojone ziemniaki dokładnie myjemy, wrzucamy do garnka i gotujemy w bulionie z kostki rosołowej. Dodajemy marchewkę oraz pietruszkę.
    Obrane i pokrojone ziemniaki dokładnie myjemy, wrzucamy do garnka i gotujemy w bulionie z kostki rosołowej. Dodajemy marchewkę oraz pietruszkę.
  2. 2. W osobnym garnuszku w lodowatej wodzie gotujemy udka z kurczaka, dobrze obsypane papryką chilli i pieprzem indyjskim. Kiedy mięso odda cały swój aromat - dolewamy esencję do warzyw, a kurczaka wrzucamy do miseczki, obsypujemy przyprawami - szast prast mamy obiad na drugi dzień (wystarczy, że go podpieczemy lub usmażymy). ;)
  3. 3. Do miękkich już warzyw dodajemy pokrojoną cebulę wraz z kiełbasą krakowską, pęczkiem pietruszki oraz koperku, główką obranego czosnku i jedną łyżką oliwy z oliwek. Kiedy czosnek lekko zmięknie - miksujemy całość na gładką masę, nie zdejmując zupy z ognia (chyba, że ktoś ma słabą wprawę - wtedy polecam zdjąć i dodatkowo otulić lekko ostudzony garnek przezroczystą folią). Dodajemy pomidory w puszce i jeszcze raz miksujemy.
  4. 4. Doprawiamy według upodobań - u mnie jest dość pikantnie i wyraziście, natomiast jeśli chcemy tą zupę podać dzieciom - lepiej ograniczyć przyprawy. ;)
  5. 5. Obwarzanka kroimy na kawałki i podsmażamy na gorącej patelni z dwiema łyżkami oliwy. Podajemy z wesoło wyciętym kawałkiem sera, grzankami i świeżym oregano. ;)
  6. 6. 
  7. 7. Smacznego !
Klasyfikacja przepisu:
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
Nutrition is a illustrious possess of having a in the pink lifestyle. You may scarcity to be more ...
wh0cd653757 prednisone lisinopril clindamycin baclofen finasteride without prescription
wh0cd783998 erythromycin benicar hct price allopurinol buy
wh0cd381951 aripiprazole abilify tetracycline buy online buy celexa strattera online vardenafil
wh0cd566556 robaxin pills Celebrex Tabs
Blogi kulinarne:
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.273