"Krakowskie pomodoro"

Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
1 obwarzanek krakowski z serem
2 puszki całych pomidorów
10 średnich ziemniaków
1 marchewka
1 pietruszka
pół pęczka koperku
pół pęczka natki pietruszki
kilka gałązek świeżego oregano
zioła prowansalskie
ostra papryka chilli
pieprz indyjski
Vegeta Natur
150 g kiełbasy krakowskiej suchej Sokołów
główka czosnku
2 cebule
pół łyżeczki sosu Teriyaki
łyżka sosu słodko - ostrego
3 łyżki oliwy z oliwek
2 łyżeczki koncentratu pomidorowego
3 udka z kurczaka
1 bulion w kostce
kilka plasterków żółtego sera
Ocena
4.86
7
Średnia 4.86 / 5 (7 głosy)
Dodany przez:
Paulina Babiuch
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
"Krakowskie pomodoro"
  1. 1. Obrane i pokrojone ziemniaki dokładnie myjemy, wrzucamy do garnka i gotujemy w bulionie z kostki rosołowej. Dodajemy marchewkę oraz pietruszkę.
    Obrane i pokrojone ziemniaki dokładnie myjemy, wrzucamy do garnka i gotujemy w bulionie z kostki rosołowej. Dodajemy marchewkę oraz pietruszkę.
  2. 2. W osobnym garnuszku w lodowatej wodzie gotujemy udka z kurczaka, dobrze obsypane papryką chilli i pieprzem indyjskim. Kiedy mięso odda cały swój aromat - dolewamy esencję do warzyw, a kurczaka wrzucamy do miseczki, obsypujemy przyprawami - szast prast mamy obiad na drugi dzień (wystarczy, że go podpieczemy lub usmażymy). ;)
  3. 3. Do miękkich już warzyw dodajemy pokrojoną cebulę wraz z kiełbasą krakowską, pęczkiem pietruszki oraz koperku, główką obranego czosnku i jedną łyżką oliwy z oliwek. Kiedy czosnek lekko zmięknie - miksujemy całość na gładką masę, nie zdejmując zupy z ognia (chyba, że ktoś ma słabą wprawę - wtedy polecam zdjąć i dodatkowo otulić lekko ostudzony garnek przezroczystą folią). Dodajemy pomidory w puszce i jeszcze raz miksujemy.
  4. 4. Doprawiamy według upodobań - u mnie jest dość pikantnie i wyraziście, natomiast jeśli chcemy tą zupę podać dzieciom - lepiej ograniczyć przyprawy. ;)
  5. 5. Obwarzanka kroimy na kawałki i podsmażamy na gorącej patelni z dwiema łyżkami oliwy. Podajemy z wesoło wyciętym kawałkiem sera, grzankami i świeżym oregano. ;)
  6. 6. 
  7. 7. Smacznego !
Klasyfikacja przepisu:
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
Kaprys ~ Gość
wh0cd244674 buy claritin dulcolax femara geriforte calan sr buy prevacid
wh0cd897376 where to buy vermox where to buy prednisone online without a script cymbalta advair
wh0cd603495 bentyl furosemide cost diclofenac topical gel
wh0cd823905 prednisone 10
wh0cd97724 buy lasix online canada website AZITHROMYCIN 500 MG TABLETS
Blogi kulinarne:
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.278