Biała kiełbasa w cieście francuskim

Biała kiełbasa w cieście francuskim
Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
6 sztuk kiełbasy białej parzonej extra O!DROBINA
1 op. ciasta francuskiego
2 jajka
do dekoracji mix sałat
Ocena
0
0
brak ocen
Dodany przez:
Jolanta
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Biała kiełbasa w cieście francuskim
  1. 1. Rozmieszać widelcem 2 jajka w misce, maczać w nich dokładnie każdy kawałek parzonej kiełbasy. Ciasto francuskie kroimy na 6 części, zawijamy w niego dokładnie każdą kiełbasę zlepiając na końcach, lekko nacinamy ciasto nożem. Smarujemy ciasto ppozostałym jajkiem, układamy kiełbasy w żaroodpornym naczyniu i wstawiamy do nagrzanego do 180 stopni piekarnika i pieczemy 20 minut. Podajemy w tym samym półmisku. Dekorujemy mixem sałat.
    Rozmieszać widelcem 2 jajka w misce, maczać w nich dokładnie każdy kawałek parzonej kiełbasy. Ciasto francuskie kroimy na 6 części,  zawijamy w niego dokładnie każdą kiełbasę zlepiając na końcach, lekko nacinamy ciasto nożem. Smarujemy ciasto ppozostałym jajkiem, układamy kiełbasy w żaroodpornym naczyniu i wstawiamy do nagrzanego do 180 stopni piekarnika i pieczemy 20 minut. Podajemy w tym samym półmisku. Dekorujemy mixem sałat.
Klasyfikacja przepisu:
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
Sernix ~ Gość
wh0cd652183 elimite cream over the counter
wh0cd284804 metformin 500 mg
Kaprys ~ Gość
wh0cd754266 acyclovir cream price nexium price
wh0cd901225 eldepryl without prescription buy renagel revatio
невидимый бюстгальтер fly bra http://fly-bra-bay.ru/flybra-video2.jpg ...
Blogi kulinarne:
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.281