Łopatka wieprzowa w przyprawach

Łopatka wieprzowa w przyprawach
Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
łopatka wieprzowa ok 2 kg
przyprawy (pieprz, sól, majeranek, bazylia, liść laurowy, ziele angielskie, papryka mielona, chili)
Ocena
0
0
brak ocen
Dodany przez:
Emilia Chołuj
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Łopatka wieprzowa w przyprawach
  1. 1. namocz mięso (wlej wodę do dużego naczynia tak aby mięso się zanurzyło dodaj do wody przyprawy - pieprz ziarnisty, liść laurowy, ziele angielskie, sól, majeranek- wszystkie składniki chwilę zagotuj. Do lekko ciepłej wody z przyprawami włóż mięso i potrzymaj je w tej wodzie około 24 godziny).
    namocz mięso (wlej wodę do dużego naczynia tak aby mięso się zanurzyło dodaj do wody przyprawy - pieprz ziarnisty, liść laurowy, ziele angielskie, sól, majeranek- wszystkie składniki chwilę zagotuj. Do lekko ciepłej wody z przyprawami włóż mięso i potrzymaj je w tej wodzie około 24 godziny).
  2. 2. Wyjmij mięso i natrzyj go przyprawami (papryką mieloną, chili, bazylią, majerankiem)
  3. 3. W mięso wstrzyknij trochę wody w której marnowane było mięso.
  4. 4. Przyprawioną łopatkę włóż do naczynia żaroodpornego.
  5. 5. Włóż do piekarnika nagrzanego do 150 stopni- piecz około 1,5 godziny.
  6. 6. Wyjmij piekarnika
  7. 7. SMACZNEGO
Klasyfikacja przepisu:
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd15694 tetracycline cheap dapoxetine
wh0cd411691 bupropion hcl buy valtrex
wh0cd264739 dramamine patches buy lithium lamisil more information diovan
wh0cd954637 anafranil 25 mg indocin fluoxetine hcl levaquin cafergot
wh0cd660732 prevacid lansoprazole dipyridamole prilosec epivir florinef 0.1 mg diarex
Blogi kulinarne:
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.335