Parówki Sokołów w cieście

Parówki Sokołów w cieście
Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
- szklanka mleka
- 20 dag mąki
- 1 jajko
- 1/2 szkl. gazowanej wody
- 40 dag parówek SOKOŁÓW
- sól, słodka mielona papryka
- przyprawa warzylion


Ocena
3.4
5
Średnia 3.4 / 5 (5 głosy)
Dodany przez:
kendy
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Parówki Sokołów w cieście
  1. 1. Z mleka,mąki, jajka,szczypty soli i wody mineralnej utrzyj gładkie, dość gęste ciasto naleśnikowe.Odstawić na 30 min.W naczynie żaroodporne ułożyć parówki, posypać je przyprawami i zalać ciastem naleśnikowym.Wstawić do piekarnika rozgrzanego do temp.180 C i zapiekać 30 min.
    Z mleka,mąki, jajka,szczypty soli i wody mineralnej utrzyj gładkie, dość gęste ciasto naleśnikowe.Odstawić na 30 min.W naczynie żaroodporne ułożyć parówki, posypać je przyprawami i zalać ciastem naleśnikowym.Wstawić do piekarnika rozgrzanego do temp.180 C i zapiekać 30 min.
Klasyfikacja przepisu:
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
Czym różnią się kaptury i kurtyny termoizolacyjne?
Peklowanie ~ Gość
wh0cd435967 celebrex tamoxifen bentyl amoxicillin brand name celebrex
wh0cd398980 tamoxifen price diclofenac celebrex proscar
wh0cd266374 Trazodone
O wieprzowinie ~ Gość
wh0cd508011 sinequan tricor lipitor
Blogi kulinarne:
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.274