Ślimaczana uczta

 Ślimaczana uczta
Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Farsz ślimakowy
Pasztet Sokołów 250
pierś z kurczaka 500 gram
czubryca zielona 4 łyżeczki
sól
pieprz
papryka czerwona
czosnek 3 ząbki
bulion drobiowy 1 szklanka
sałatka
pora 25 deko
sałata główka
rzodkiewka pęczek
suszone pomidorki z 5 sztuk
sos sałatkowy koperkowo ziołowy
oliwa z oliwek 1 łyżka
Ciasto ślimakowe
3 szklanki mąki
szklanka mleka
drożdże 50 gram
cukier 1 łyżka
przyprawa do pizzy 1 łyżka
szczypta soli
Ocena
5
1
Średnia 5 / 5 (1 głosy)
Dodany przez:
Joanna
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Ślimaczana uczta
  1. 1. Pierś z kurczaka gotuję na bulionie drobiowym z zielem angielskim i liściem laurowym sprawdzając czy jest gotowa do jedzenia. Wyjmuje z rosołku pierś i miele ją na średnich oczkach /Miele również pasztet sokołów i mieszam z piersią dodaje czubryce zielona pieprz sól i czosnek starty na tarce . Mieszam składniki dodaje bulion rosołowy około 1 szklanki żeby nie było za suche po upieczeniu.
    Pierś z kurczaka gotuję na bulionie drobiowym z zielem angielskim i liściem laurowym  sprawdzając czy jest gotowa do jedzenia. Wyjmuje z rosołku pierś i miele ją na średnich oczkach /Miele również pasztet sokołów i mieszam z piersią dodaje czubryce zielona pieprz sól i czosnek starty na tarce . Mieszam składniki dodaje bulion rosołowy około  1 szklanki żeby nie było za suche po upieczeniu.
  2. 2. Ciasto ślimakowe
  3. 3. do miski wsypuje make dodaje ciepłe mleko drożdże wkruszam i wsypuje łyżkę cukru taki rozczyn zostawiam pod ściereczką aż urośnie na 20 minut .Dodaje przyprawę do pizzy .Wyrabiam ciasto na gładka masę zostawiam pod przykryciem na 30 minut. Wałkuje na placek kładę farsz ślimakowy i rozprowadzam po całym placku .Zwijam jak roladę ,kroje na małe kawałeczki 1.5 centymetrowe rozbełtanym żółtkiem smaruje używając pędzelka aby ślimaczki miały kolorek .Zapiekam w piekarniku jakieś 15-20 minut Po wyjęciu robię główkę z rzodkiewki oraz małe różki ze szczypiorku
  4. 4. 2 Sałatka ślimakowa
  5. 5. Sałatę rwę rękoma .porę kroje w talarki dodaje do sałaty rzodkiewki tez kroje w plasterki dodaje do składników Pomidorki suszone układam na na sałacie posypuje sosem sałatkowym koperkowo ziołowym dodaje oliwę z oliwek mieszam.
  6. 6. Na talerzu kładę liście salaty na tym układam ślimaczki w pozycji pionowej i kładę sałatkę do każdego ślimaczka porcja sałatki.
Klasyfikacja przepisu:
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd811524 buy anafranil online Buy Triamterene
wh0cd591094 buy cafergot toradol pills
wh0cd342046 tetracycline prednisone drug diclofenac cymbalta canada buy betapace as explained here
wh0cd840136 vermox buy celebrex phenergan lowest prices
wh0cd150255 medrol pak
Blogi kulinarne:
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.273