Kurczak w sosie czekoladowym

Kurczak w sosie czekoladowym
Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
1 kg mięsa z kurczaka
2 papryki czerwone
4 pomidory
garść nasion sezamu
garść migdałów
1 ząbek czosnku
1 tabliczka mocno gorzkiej czekolady
łyżeczka cynamonu
łyżka przyprawy warzywnej
łyżeczka pieprzu
łyżka papryki w proszku ostrej
łyżka papryki w proszku słodkiej.

Ocena
0
0
brak ocen
Dodany przez:
casablanca12
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Kurczak w sosie czekoladowym
  1. 1. Mięso kurczaka ugotować, obrać ze skóry, wyjąć kości, pokroić na mniejsze kawałki. Odstawić.
    Mięso kurczaka ugotować, obrać ze skóry, wyjąć kości, pokroić na mniejsze kawałki. Odstawić.
  2. 2. Paprykę umyć, wyjąc nasiona, pokroic na mniejsze kawałki. Pomidory i czosnek też pokroic. Pół tabliczki czekolady zetrzeć na tarce.W mikserze zmiksować: paprykę, pomidory, migdały, tartą czekoladę (trochę zostawic do posypania gotowej potrawy), czosnek, cynamon, większą część sezamu (resztę zostawic do posypania gotowej potrawy), pieprz, papryki, przyprawę. Wyjdzie z tego gęsty sos. Kurczaka obsmażyc na patelni, a kiedy będzie gorący, dodać do niego pół tabliczki czekolady i go w niej wytarzać.
  3. 3. Przelać sos do rondla, a kiedy będzie gorący, dodać kurczaka w czekoladzie z patelni, dusić aż będzie gotowe. Na talerzu każdą porcję kurczaka w sosie posypać tartą gorzką czekoladą i nasionami sezamu.
Klasyfikacja przepisu:
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd811524 buy anafranil online Buy Triamterene
wh0cd591094 buy cafergot toradol pills
wh0cd342046 tetracycline prednisone drug diclofenac cymbalta canada buy betapace as explained here
wh0cd840136 vermox buy celebrex phenergan lowest prices
wh0cd150255 medrol pak
Blogi kulinarne:
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.275