Paszteciki drożdżowe z mięsem kapustą i grzybami

Paszteciki drożdżowe z mięsem kapustą i grzybami
Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
CIASTO :
* 30 g drożdży
* 2 szklanki mąki
* 1/2 szklanki gęstej śmietany
* 150 g margaryny
* 1/2 łyżeczki (małej) cukru
* sól do smaku wedle uznania
FARSZ :
* 30 dkg pieczarek
* 1 główka kapusty białej
* 40 dkg mięsa
Ocena
0
0
brak ocen
Dodany przez:
bella
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Paszteciki drożdżowe z mięsem kapustą i grzybami
  1. 1. Przygotowania ciasto :
    Przygotowania ciasto :
  2. 2. Śmietanę wymieszać z drożdżami i cukrem - aż się rozpuszczą. Mąkę przesiać i posiekać z margaryną . Dodać sól i śmietanę z drożdżami . Wyrobić ciasto , aż będzie gładkie i pozostawić na 30 minut do wyrośnięcia przykryte w ciepłym miejscu
  3. 3. Przygotowanie farsz:
  4. 4. kapustę , mięso ugotować i zmienić w maszynce do mielenia mięsa , pieczarki usmażyć z cebulką . Wszystko wymieszać doprawić i smażyć chwile na patelni . Pozostawić do wychudzenia .
  5. 5. Ciasto na paszteciki rozwałkować na ok 0,5 mm pokroić ok 10 cm paski i zawijać farsz . Ja kroję paski na długość stolnicy nakładam farsz i zawijam rulon który następnie kroję w 10 cm kawałki
  6. 6. Smacznego
Klasyfikacja przepisu:
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
Sernix ~ Gość
wh0cd664580 entocort ashwagandha plaquenil ilosone triphala
wh0cd509946 buy vardenafil
wh0cd958463 cafergot furosemide amitriptyline zithromax hctz no prescription valtrex buspar online
wh0cd583422 price of clindamycin buspirone pill buy colchicine buy zoloft cheap
wh0cd811524 buy anafranil online Buy Triamterene
Blogi kulinarne:
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.281