Pizza z szynką mojej mamy

Pizza z szynką mojej mamy
Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
CIASTO:
1,5 szklanki mąki
40g drożdży
1 jajko
1 łyżka oleju
pół szklanki ciepłego mleka
1,5 łyżeczki soli i cukru


FARSZ:
10 dkg szynki drobiowej
pół papryki
20 dkg pieczarek
pół cebuli
20-25 dkg sera żółtego
3-4 łyżeczki koncentratu pomidorowego
gotowa przyprawa do pizzy lub oregano i bazylia
Ocena
3.75
8
Średnia 3.75 / 5 (8 głosy)
Dodany przez:
aliss06
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Pizza z szynką mojej mamy
  1. 1. Wszystkie składniki ciasta wymieszać i dobrze wyrobić. Odstawić do wyrośnięcia na ok min.
    Wszystkie składniki ciasta wymieszać i dobrze wyrobić. Odstawić do wyrośnięcia na ok min.
  2. 2. W tym czasie przygotować farsz. Paprykę pokroić w kostkę, pieczarki obrać i podgotować ok 5 min. w osolonej wodzie po czym pokroić na mniejsze kawałki, szynkę pokroić w niezbyt grube plastry, a cebulę w piórka.
  3. 3. 
  4. 4. Kiedy ciasto będzie już gotowe, przełożyć do wysmarowanej blachy i posmarować koncentratem, posypać przyprawami i układać kolejno: ser żółty starty na tarce o dużych oczkach, szynka, pieczarki, papryka i cebula. Piec ok 40 min w temp. 200C
Klasyfikacja przepisu:
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
Peklowanie ~ Gość
wh0cd435967 celebrex tamoxifen bentyl amoxicillin brand name celebrex
wh0cd398980 tamoxifen price diclofenac celebrex proscar
wh0cd266374 Trazodone
O wieprzowinie ~ Gość
wh0cd508011 sinequan tricor lipitor
wh0cd700395 cheap kamagra
Blogi kulinarne:
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.622