Babeczki z pasztetem i pieczarkami

Babeczki z pasztetem i pieczarkami
Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
CIASTO:

40 dkg mąki
20 dkg masła
1 jajko
1 dkg drożdży
1/2 szklanki śmietany
2 łyżki mleka

FARSZ:

20 dkg pieczarek
20 dkg pasztetu
cebula
vegeta, pieprz
ser żółty do posypania
Ocena
0
0
brak ocen
Dodany przez:
aliss06
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Babeczki z pasztetem i pieczarkami
  1. 1. Ciasto:
    Ciasto:
  2. 2. Drożdże rozprowadzić mlekiem. Mąkę przesiać na stolnicę, dodać margarynę, drożdże i dokładnie posiekać, dodać jajko i wyrobić ciasto. Gotowe schłodzić w lodówce ok 1-2 godz.
  3. 3. W między czasie można przygotować farsz:
  4. 4. Pieczarki obrać, dokładnie wypłukać i podgotować w osolonej wodzie. Gdy przestygną pokroić w niewielką kostkę. Pasztet rozgnieść widelcem, cebulę podsmażyć na patelni i dodać do pieczarek. Wszystko doprawić vegetą i pieprzem.
  5. 5. schłodzone ciasto rozwałkować, wykrajać krążki i każdym dokładnie wyłożyć foremkę do babeczek. Piec aż będą rumiane w temp.ok 200C
  6. 6. Upieczone babeczki od razu można wypełnić farszem, posypać serem żółtym i zapiec lub gdy wystygną przełożyć do szczelnego pojemnika.
Klasyfikacja przepisu:
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
Czym różnią się kaptury i kurtyny termoizolacyjne?
Peklowanie ~ Gość
wh0cd435967 celebrex tamoxifen bentyl amoxicillin brand name celebrex
wh0cd398980 tamoxifen price diclofenac celebrex proscar
wh0cd266374 Trazodone
O wieprzowinie ~ Gość
wh0cd508011 sinequan tricor lipitor
Blogi kulinarne:
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.322