Bogracz Jagny

Bogracz Jagny
Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
1 kg.wołowiny bez kości SOKOŁÓW 0,5kg.pieczarek 4ziemniaki 1słoik papryki konserwowej 1puszka groszku konserwowego 0,5l.śmietany 1słoik ogórków kiszonych 3łyżki przecieru pomidorowego 3łyżki mąki 2marchewki 2 pietruszki zielenina(natka pietruszki lub szczypiorek) 20dag.cebuli sól,pieprz.
Ocena
5
1
Średnia 5 / 5 (1 głosy)
Dodany przez:
Jagna
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Bogracz Jagny
  1. 1. Wołowinę pokroić w kostkę,lekko poddusić na oleju zalać wodą ok.3l.gotować do miękkości. Pieczarki i cebulę pokroić w grubą kostkę podsmażyć na tłuszczu. Do mięsa dodać marchewkę i pietruszkę starte na grubej tarce,ziemniaki(kostka)podgotować. Pod koniec gotowania dodać:pieczarki z cebulą,paprykę(pokroić w kostkę)groszek,ogórki(kostka). Na końcu dodać przecier i śmietanę,zagęścić mąką.Zagotować. Doprawić do smaku,posypać zieleniną. SMACZNEGO!
    Wołowinę pokroić w kostkę,lekko poddusić na oleju zalać wodą ok.3l.gotować do miękkości. Pieczarki i cebulę pokroić w grubą kostkę podsmażyć na tłuszczu.                     Do mięsa dodać marchewkę i pietruszkę starte na grubej tarce,ziemniaki(kostka)podgotować.                           Pod koniec gotowania dodać:pieczarki z cebulą,paprykę(pokroić w kostkę)groszek,ogórki(kostka). Na końcu dodać przecier i śmietanę,zagęścić mąką.Zagotować.         Doprawić do smaku,posypać zieleniną.             SMACZNEGO!
Klasyfikacja przepisu:
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
Czym różnią się kaptury i kurtyny termoizolacyjne?
Peklowanie ~ Gość
wh0cd435967 celebrex tamoxifen bentyl amoxicillin brand name celebrex
wh0cd398980 tamoxifen price diclofenac celebrex proscar
wh0cd266374 Trazodone
O wieprzowinie ~ Gość
wh0cd508011 sinequan tricor lipitor
Blogi kulinarne:
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.989