Gołąbki z kaszą i konserwą

Gołąbki z kaszą i konserwą
Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
kapusta włoska lub zwykła
400g kaszy jęczmiennej
1 konserwa gulasz angielski
2 cebule
20 dkg pieczarek
kilka grzybów
4 surowe ziemniaki
1 łyżeczka masła
sól i pieprz do smaku
1 kostka rosołowa
Ocena
0
0
brak ocen
Dodany przez:
aliss06
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Gołąbki z kaszą i konserwą
  1. 1. Grzyby zalać wodą i odstawić na kilka godzin po czym ugotować, odcedzić i drobno posiekać. Kapustę obgotować w całości i gdy zmięknie, wyjąć z wody, bardzo starannie osączyć, wystudzić i ostrożnie zdjąć liście. Kaszę przygotować według przepisu na opakowaniu. Dodać konserwę i dobrze wymieszać. Pieczarki obrać, opłukać i podgotować ok. 5 min, gdy ostygną pokroić w drobną kostkę. Cebulę posiekać i podsmażyć ma odrobinie masła. Na koniec dodać ziemniaki starte na tarce jak na placki ziemniaczane. Wszystkie składniki dokładnie wymieszać. Doprawić solą i pieprzem. Na każdy liść kłaść porcję farszu, zwinąć gołąbki, lekko je spłaszczyć i przełożyć do naczynia żaroodpornego. Całość podlać odrobiną rozpuszczonego rosołku i zapiec w piekarniku ok. 1 godz.
    Grzyby zalać wodą i odstawić na kilka godzin po czym ugotować, odcedzić i drobno posiekać. Kapustę obgotować w całości i gdy zmięknie, wyjąć z wody, bardzo starannie osączyć, wystudzić i ostrożnie zdjąć liście. Kaszę przygotować według przepisu na opakowaniu. Dodać konserwę i dobrze wymieszać. Pieczarki obrać, opłukać i podgotować ok. 5 min, gdy ostygną pokroić w drobną kostkę. Cebulę posiekać i podsmażyć ma odrobinie masła. Na koniec dodać ziemniaki starte na tarce jak na placki ziemniaczane. Wszystkie składniki dokładnie wymieszać. Doprawić solą i pieprzem. Na każdy liść kłaść porcję farszu, zwinąć gołąbki, lekko je spłaszczyć i przełożyć do naczynia żaroodpornego. Całość podlać odrobiną rozpuszczonego rosołku i zapiec w piekarniku ok. 1 godz.
Klasyfikacja przepisu:
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
Nutrition is a illustrious possess of having a in the pink lifestyle. You may scarcity to be more ...
wh0cd653757 prednisone lisinopril clindamycin baclofen finasteride without prescription
wh0cd783998 erythromycin benicar hct price allopurinol buy
wh0cd381951 aripiprazole abilify tetracycline buy online buy celexa strattera online vardenafil
wh0cd566556 robaxin pills Celebrex Tabs
Blogi kulinarne:
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.492