Zimna przekąska z pomidorów

Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
0
0
brak ocen
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Pomidor  g  x  kcal = 0 kcal
Cebula  g  x  kcal =  kcal
Masło  g  x  kcal = 0 kcal
Auszpik z indyka  g  x   kcal =  kcal
Papryka słodka w proszku  g  x  kcal =  kcal
Szczypiorek  g  x  kcal =  kcal
Sól  g  x  kcal =  kcal
Czarne oliwki bez pestek  g  x  kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Zimna przekąska z pomidorów
  1. 1. Wybieramy podobnej wielkości pomidory i ścinamy ich wierzchy. Usuwamy z nich pestki i sok. Solą i pieprzem posypujemy wnętrze pomidorów.
  2. 2. Duże dwa pomidory dusimy z masłem i cebulą we własnym sosie.
  3. 3. Następnie przecieramy je przez sito i dodajemy kilka łyżeczek auszpiku z indyka, papryki, soli, szczypiorku. Całość mieszamy dokładnie.
  4. 4. Napełniamy farszem pomidory.
  5. 5. Gdy ostygną smarujemy po wierzchu pomidory auszpikiem, aby ładnie się szkliły.
  6. 6. Przybieramy oliwkami.
Klasyfikacja przepisu:
Menu: Przystawki
Posiłek: Obiad Kolacja
Kuchnie świata: kuchnia staropolska
Stopień trudności: Łatwe
Ilość osób: 4-6
Czas przygotowania: 1 - 2 godziny
Rodzaj głównego składnika: warzywa
Metody przygotowania: Smażenie
Szczególne okazje: Przyjęcia, rauty,
Pozostałe: Przepisy bezglutenowe,
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
Kupilem niedawno w markecie Leclerc sloik zupy o nazwie - Kwaśnica z żeberkiem - waszej ...
Ta woda to syf jak to ładnie posumowali w teście jakóści ...
Спасибо.
Blogi kulinarne:
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.671
var dataLayer = []; dataLayer.push({"page": "other"});