Sztufada wołowa

Sztufada wołowa
Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
1,5 kg pręgi wołowej/lub polędwicy tzw ślepej/
1,5szklanki wina wytrawnego
10 dag słoniny
1 kg marchewki
4 cebule
2 łyżeczki tymianku
2 liście laurowe
kilka ziaren ziela angielskiego
3-4 goździki spożywcze
sól
pieprz
3 łyżki masła
1 szklanka wody
Ocena
5
1
Średnia 5 / 5 (1 głosy)
Dodany przez:
asioz
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Sztufada wołowa
  1. 1. Wodę zagotować z liśćmi laurowymi ,zielem angielskim,goździkami.Wystudzić dać wino wołowinę natrzeć tymiankiem zalać zalewą zostawić na 2-3 dni w lodówce często obracać.Następnie mięso wyjąć opłukać naszpikować słoninką na wierzchu a do środka dać w otworki marchewkę natrzeć solą i pieprzem całe mięso..Takie mięso obsmażyć na masełku .Następnie dać do rondla i dusić.W czasie duszenia podlewać zalewą z wina.Obrać marchewkę pokroić na większe kawałki ,cebulę też .Pod koniec duszenia dać warzywa.Gdy mięso lekko przestygnie pokroić w plastry.Podawać wg uznania polane własnym sosem lub zrobić sos z mąką.
    Wodę zagotować z liśćmi laurowymi ,zielem angielskim,goździkami.Wystudzić dać wino wołowinę natrzeć tymiankiem zalać zalewą zostawić na 2-3 dni w lodówce często obracać.Następnie mięso wyjąć opłukać naszpikować słoninką na wierzchu a do środka dać w otworki marchewkę natrzeć solą i pieprzem całe mięso..Takie mięso obsmażyć na masełku .Następnie dać do  rondla i dusić.W czasie duszenia podlewać zalewą z wina.Obrać marchewkę pokroić na większe kawałki ,cebulę też .Pod koniec duszenia dać warzywa.Gdy mięso lekko przestygnie pokroić w plastry.Podawać wg uznania polane własnym sosem lub zrobić sos z mąką.
Klasyfikacja przepisu:
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd456541 strattera synthroid neurontin prices amoxicillin
wh0cd383065 ERYTHROMYCIN
wh0cd15694 tetracycline cheap dapoxetine
wh0cd411691 bupropion hcl buy valtrex
wh0cd264739 dramamine patches buy lithium lamisil more information diovan
Blogi kulinarne:
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.279