Ryż zapiekany z boczkiem i śliwkami

Ryż zapiekany z boczkiem i śliwkami
Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
- 25 dag ryżu
- 25 dag boczku SOKOŁÓW
- 0.5 l wody lub wywaru z mięsa
- 20 dag śliwek suszonych
- 10 dag żółtego sera
- sól, pieprz
- sok z cytryny do smaku
Ocena
0
0
brak ocen
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Ryż zapiekany z boczkiem i śliwkami
  1. 1. 1.Ryż zalać wrzącą wodą i gotować 15 minut, doprawić. Śliwk skropić sokiem z cytryny.
    1.Ryż zalać wrzącą wodą  i gotować 15 minut, doprawić. Śliwk skropić sokiem z cytryny.
  2. 2. 2.Do wysmarowanego tłuszczem i posypanego bułką tartą naczynia nałożyć ryż przekładając plastrami boczku i śliwkami. Następnie wyrównać całą powierzchnię, posypać startym serem i zapiekać 30 min.
Klasyfikacja przepisu:
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd266374 Trazodone
O wieprzowinie ~ Gość
wh0cd508011 sinequan tricor lipitor
wh0cd700395 cheap kamagra
wh0cd614281 Arimidex Online
>Picie kawy powoduje palpitacje serca i zwiększa tętno. Może tak >się zdarzyć - ale tylko ...
Blogi kulinarne:
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:1.398