Zapiekane kuleczki z sosem beszamel

Zapiekane kuleczki z sosem beszamel
Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
- 50 dag mielonego mięsa SOKOŁÓW
-1 jajko
- 3 ząbki czosnku
- 3 łyżki tartej bułki
- 50 dag ziemniaków
- 1 słoik suszonych pomidorów
Sos beszamel:
- 2 łyżki mąki
- 3 łyżki masła
- 1/2 l mleka
- 10 dag żółtego sera
- 1 jajko
- sól, pieprz,gałka muszkatołowa
Ocena
0
0
brak ocen
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Zapiekane kuleczki z sosem beszamel
  1. 1. 1.Czosnek posiekaj dodaj do mięsa z jajkiem i tartą bułkę. Masę wymieszaj, uformuj kulki i obsmaż na oleju.
    1.Czosnek posiekaj dodaj do mięsa z jajkiem i tartą bułkę. Masę wymieszaj, uformuj kulki i obsmaż na oleju.
  2. 2. 2.Ziemniaki ugotuj w osolonej wodzie.Mąkę przesmaż na maśle,dodaj mleko,gotuj 3 minuty. Sos dopraw i połącz z żółtkiem i ubitym białkiem.
  3. 3. W naczyniu żaroodpornym układaj ziemniaki pokrojone w plasterki,szuszone pomidory i mięsne kulki.Zalej wszystko sosem i posyp startym żółtym serem. Zapiekać 30 min w 180*.
Klasyfikacja przepisu:
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd10507 plavix without rx
wh0cd978794 cafegot buy eurax retin-a
wh0cd469161 celebrex buy online baclofen diflucan paxil toradol otc tretinoin abilify cymbalta
wh0cd945958 yasmin buy ampicillin misoprostol
wh0cd836120 Zoloft buy tenormin
Blogi kulinarne:
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.276