Brokułowa zupa-krem

Brokułowa zupa-krem
Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
4
2
Średnia 4 / 5 (2 głosy)
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Brokuł  g  x  kcal = 0 kcal
Wywar jarzynowy  g  x   kcal =  kcal
Ziemniaki  g  x  kcal =  kcal
Cebula  g  x  kcal =  kcal
Czosnek  g  x  kcal =  kcal
Śmietana  g  x  kcal =  kcal
Sól  g  x  kcal =  kcal
Pieprz mielony  g  x  kcal =  kcal
Olej rzepakowy  g  x  kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Brokułowa zupa-krem
  1. 1. Cebulę i czosnek drobno siekamy, a następnie lekko podsmażamy na oleju.
  2. 2. Brokuły dokładnie myjemy i rozdzielamy na małe różyczki. Obrane ziemniaki kroimy w kostkę.
  3. 3. Do wywaru jarzynowego dodajemy brokuły, ziemniaki oraz cebulę i czosnek. Całość gotujemy do miękkości.
  4. 4. Z zupy odcedzany 2-3 brokułowe różyczki, a resztę miksujemy na gładką masę.
  5. 5. Doprawiamy zupę do smaku solą i pieprzem, a także dodajemy śmietanę.
  6. 6. Przed podaniem dekorujemy pozostawionymi wcześniej brokułowymi różyczkami. Zupa świetnie smakuje z dodatkiem grzanek.
    Przed podaniem dekorujemy pozostawionymi wcześniej brokułowymi różyczkami. Zupa świetnie smakuje z dodatkiem grzanek.
Klasyfikacja przepisu:
Menu: Zupy
Stopień trudności: Łatwe
Czas przygotowania: 30 - 60 minut
Ilość osób:
Złożoność przepisu: prosty
Metody przygotowania: Gotowanie
Rodzaj głównego składnika: warzywa
Kuchnie świata:
Sezon: Całoroczne,
Szczególne okazje:
Pozostałe:
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd804399 Cymbalta Motilium No Rx Kamagra Over The Counter buy albenza Paxil Online
wh0cd482610 wellbutrin by mail Buy Lipitor
wh0cd729647 buy doxycycline toradol online flagyl tetracycline sildenafil
wh0cd325354 buspirone HYZAAR
wh0cd729642 buspar by mail buy rimonabant clindamycin by mail order
Blogi kulinarne:
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:3.953