Sałatka z szynki parmeńskiej i persymony

Sałatka z szynki parmeńskiej i persymony
Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
3.5
2
Średnia 3.5 / 5 (2 głosy)
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Persymona  g  x  kcal =  kcal
Granat  g  x  kcal =  kcal
Rukola  g  x  kcal =  kcal
Ser Feta  g  x  kcal = 0 kcal
Oliwa z oliwek  g  x  kcal =  kcal
Ocet balsamiczny biały  g  x  kcal =  kcal
Sok z cytryny  g  x  kcal =  kcal
Sól morska  g  x  kcal =  kcal
Pieprz mielony  g  x  kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Sałatka z szynki parmeńskiej i persymony
  1. 1. Szynkę kroimy na mniejsze kawałki.
  2. 2. Persymony kroimy w kostkę.
  3. 3. Z granatu wydobywamy pestki.
  4. 4. Do oliwy dodajemy miód, ocet balsamiczny, sok z cytrynu oraz sól morska i świeżo zmielony pieprz. Dokładnie i energicznie mieszamy.
  5. 5. Na dnie miski układamy świeże liście rukoli, na na nich szynkę i persymonę. Posypujemy pestkami granatu oraz pokruszonym serem feta.
  6. 6. Sałatkę polewamy przygotowanym dressingiem.
    Sałatkę polewamy przygotowanym dressingiem.
Klasyfikacja przepisu:
Menu: Przystawki
Stopień trudności: Łatwe
Czas przygotowania: do 30 minut
Ilość osób:
Złożoność przepisu: prosty
Metody przygotowania: Nie wymagające gotowania
Rodzaj głównego składnika:
Kuchnie świata:
Sezon: Całoroczne,
Szczególne okazje: Kolacja dla dwojga/walentynki,
Pozostałe:
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
Czym różnią się kaptury i kurtyny termoizolacyjne?
Peklowanie ~ Gość
wh0cd435967 celebrex tamoxifen bentyl amoxicillin brand name celebrex
wh0cd398980 tamoxifen price diclofenac celebrex proscar
wh0cd266374 Trazodone
O wieprzowinie ~ Gość
wh0cd508011 sinequan tricor lipitor
Blogi kulinarne:
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.766