Sałatka z szynki parmeńskiej i persymony

Sałatka z szynki parmeńskiej i persymony
Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
3.5
2
Średnia 3.5 / 5 (2 głosy)
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Persymona  g  x  kcal =  kcal
Granat  g  x  kcal =  kcal
Rukola  g  x  kcal =  kcal
Ser Feta  g  x  kcal = 0 kcal
Oliwa z oliwek  g  x  kcal =  kcal
Ocet balsamiczny biały  g  x  kcal =  kcal
Sok z cytryny  g  x  kcal =  kcal
Sól morska  g  x  kcal =  kcal
Pieprz mielony  g  x  kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Sałatka z szynki parmeńskiej i persymony
  1. 1. Szynkę kroimy na mniejsze kawałki.
  2. 2. Persymony kroimy w kostkę.
  3. 3. Z granatu wydobywamy pestki.
  4. 4. Do oliwy dodajemy miód, ocet balsamiczny, sok z cytrynu oraz sól morska i świeżo zmielony pieprz. Dokładnie i energicznie mieszamy.
  5. 5. Na dnie miski układamy świeże liście rukoli, na na nich szynkę i persymonę. Posypujemy pestkami granatu oraz pokruszonym serem feta.
  6. 6. Sałatkę polewamy przygotowanym dressingiem.
    Sałatkę polewamy przygotowanym dressingiem.
Klasyfikacja przepisu:
Menu: Przystawki
Stopień trudności: Łatwe
Czas przygotowania: do 30 minut
Ilość osób:
Złożoność przepisu: prosty
Metody przygotowania: Nie wymagające gotowania
Rodzaj głównego składnika:
Kuchnie świata:
Sezon: Całoroczne,
Szczególne okazje: Kolacja dla dwojga/walentynki,
Pozostałe:
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd934649 buy provera clicking here anafranil buy neurontin provera tamoxifen effexor xr 75 ...
wh0cd629992 erythromycin augmentin penicillin tadacip zithromax proventil hfa 90 mcg inhaler
wh0cd967479 buy inderal online yasmin prednisone acetate celexa neurontin
wh0cd880287 cytotec order colchicine anafranil cheapest adalat
wh0cd804399 Cymbalta Motilium No Rx Kamagra Over The Counter buy albenza Paxil Online
Blogi kulinarne:
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:3.654