Przepis stworzony przez Szczypior gotuje
Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym doradztwem gastronomicznym. Oferuje swoim klientom pomoc w zakresie otwarcia restauracji, dzieli się praktycznymi i sprawdzonymi metodami ...
Zapraszam na mój blog »
~ Szczypior gotuje

Ślimaki z boczniakami z redukcją czerwonej cebuli i octu balsamicznego.

Ślimaki z boczniakami z redukcją czerwonej cebuli i octu balsamicznego.
Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
4.42
43
Średnia 4.42 / 5 (43 głosy)
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Ślimak winniczek  g  x  kcal =  kcal
Boczniak  g  x  kcal = 0 kcal
Cebula czerwona  g  x  kcal =  kcal
Ocet balsamiczny  g  x  kcal =  kcal
Sałata lodowa  g  x  kcal =  kcal
Roszponka  g  x  kcal =  kcal
Szpinak  g  x  kcal =  kcal
Sól morska  g  x  kcal =  kcal
Pieprz czarny  g  x  kcal =  kcal
Kiełki lucerna  g  x  kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Ślimaki z boczniakami z redukcją czerwonej cebuli i octu balsamicznego.
  1. 1. 1 cebulę kroimy w drobną kostkę i smażymy na połowie masła aż zmięknie, podlewamy octem balsamicznym, doprawiamy solą oraz pieprzem, redukując na małym ogniu do postaci gęstszego sosu. Na koniec blendujemy i przecedzamy przez gęste sitko na gładką masę.
  2. 2. 2 cebulę kroimy w piórka i smażymy na pozostałej części masła dodając pokrojone na grubość „palca” umyte boczniaki oraz ślimaki. Doprawiamy do smaku. Całość podlewamy redukcją cebulowo balsamiczną.
  3. 3. Danie serwujemy na podzielonych na mniejsze listki sałacie lodowej, szpinaku i roszponce. Dodatkowo aby uatrakcyjnić nasze danie możemy wypiec z ciasta francuskiego ciasta w postaci muszli ślimaka i zaserwować obok naszej przystawki.
    Danie serwujemy na podzielonych na mniejsze listki sałacie lodowej, szpinaku i roszponce. Dodatkowo aby uatrakcyjnić nasze danie możemy wypiec z ciasta francuskiego ciasta w postaci muszli ślimaka i zaserwować obok naszej przystawki.
Klasyfikacja przepisu:
Menu: Przystawki
Stopień trudności: Łatwe
Czas przygotowania: do 30 minut
Ilość osób: 1-2
Złożoność przepisu: prosty
Metody przygotowania: Duszenie
Rodzaj głównego składnika:
Kuchnie świata: kuchnia fusion
Sezon: Wiosna,
Szczególne okazje:
Pozostałe: Afrodyzjaki,
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd603495 bentyl furosemide cost diclofenac topical gel
wh0cd823905 prednisone 10
wh0cd97724 buy lasix online canada website AZITHROMYCIN 500 MG TABLETS
wh0cd162640 order arimidex hydrochlorothiazide 25mg click here buy vasodilan advair price ...
wh0cd456541 strattera synthroid neurontin prices amoxicillin
Blogi kulinarne:
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.798