Leczo sokołowskie

Leczo sokołowskie
Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
3 cebule
3 papryki (najlepiej różnych kolorów: czerwona, zielona, żółta)
250g pieczarek
3 młode cukinie
3 pomidory (lub pomidory w zalewie z puszki)
2 łyżki koncentratu pomidorowego
3 ząbki czosnku
300g parówek
Przyprawy: sól, pieprz, papryka ostra, bazylia, natka pietruszki, tymianek
0,5 szklanki oleju


Ocena
0
0
brak ocen
Dodany przez:
mariwanna
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Leczo sokołowskie
  1. 1. Cebulę obrać, posiekać i zeszklić na oleju w głębokiej patelni. Dodać pokrojoną w paski paprykę. Cukinię pokroić w grube półtalarki, dodać do cebuli, dusić pod przykryciem ok. 4 minut. Dodać pokrojone w plasterki pieczarki oraz zmiażdżony i posiekany czosnek. Dodać pokrojone parówki, obrane i pokrojone pomidory (pomidory z puszki także należy pokroić i dodać razem z sosem), koncentrat. Wszystko dusić pod przykryciem przez 10 minut, posolić i doprawić do smaku przyprawami. Na koniec dodać posiekaną natkę pietruszki.
    Cebulę obrać, posiekać i zeszklić na oleju w głębokiej patelni. Dodać pokrojoną w paski paprykę. Cukinię pokroić w grube półtalarki, dodać do cebuli, dusić pod przykryciem ok. 4 minut. Dodać pokrojone w plasterki pieczarki oraz zmiażdżony i posiekany czosnek. Dodać pokrojone parówki, obrane i pokrojone pomidory (pomidory z puszki także należy pokroić i dodać razem z sosem), koncentrat. Wszystko dusić pod przykryciem przez 10 minut, posolić i doprawić do smaku przyprawami. Na koniec dodać posiekaną natkę pietruszki.
Klasyfikacja przepisu:
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd872630 cephalexin diclofenac provera medicine seroquel tamoxifen 20 mg prozac buy cipro xr
Czym różnią się kaptury i kurtyny termoizolacyjne?
Peklowanie ~ Gość
wh0cd435967 celebrex tamoxifen bentyl amoxicillin brand name celebrex
wh0cd398980 tamoxifen price diclofenac celebrex proscar
wh0cd266374 Trazodone
Blogi kulinarne:
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.279