Przepis stworzony przez a-cook-oo
a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Zapraszam na mój blog »
~ a-cook-oo

Torcik bezowy z kiwi

Torcik bezowy z kiwi
Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
3.25
16
Średnia 3.25 / 5 (16 głosy)
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Śmietana kremowa  g  x  kcal =  kcal
Białko jaja kurzego  g  x  kcal =  kcal
Cukier puder  g  x  kcal = 0 kcal
Cytryna  g  x  kcal =  kcal
Cukier puder  g  x  kcal =  kcal
Mąka ziemniaczana  g  x  kcal =  kcal
Kiwi  g  x  kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Składniki na bezę:
Składniki potrzebne do wykonania Składniki na bezę:
Cytryna - 1 łyżeczka do herbaty
  1. 1. Uwielbiam bezy, kojarzą mi się z latem. Uwielbiam je za ich kruchość i bardzo słodki smak. Bezy nigdy mi się nie nudzą. Postanowiłam połączyć bezę z puszystym kremem i kiwi, które świetnie równoważy słodki smak. Kiwi wspaniale się prezentuje i dodaje całemu torcikowi zielonej świeżości.
    Uwielbiam bezy, kojarzą mi się z latem. Uwielbiam je za ich kruchość i bardzo słodki smak. Bezy nigdy mi się nie nudzą. 

Postanowiłam połączyć bezę z puszystym kremem i kiwi, które świetnie równoważy słodki smak. Kiwi wspaniale się prezentuje i dodaje całemu torcikowi zielonej świeżości.
  2. 2. Na papierze do pieczenia odrysować 3 okręgi o średnicy 20 cm. ja użyłam do tego niewielkiego talerza. Piekarnik nagrzać do 140 stopni. Białka ubić ze szczyptą soli na sztywną pianę, dodać cukier puder i ubijać aż powstanie gładka biała masa. Dodać cytrynę i mąkę, wymieszać. Masę białkową wykładać DREWNIANĄ ŁYŻKĄ* na wcześniej odrysowane okręgi, tak, aby powstały 3 równe spody do tortu. Piec przez 1 godzinę, a po upieczeniu pozostawić bezy do wyschnięcia w piekarniku z uchylonymi drzwiczkami. *Białka, które nakładane są drewnianą łyżką nie opadają i nie tracą puszystości. Można to wykorzystać podczas robienia innych ciast np. sernika.
    Na papierze do pieczenia odrysować 3 okręgi o średnicy 20 cm. ja użyłam do tego niewielkiego talerza. Piekarnik nagrzać do 140 stopni. Białka ubić ze szczyptą soli na sztywną pianę, dodać cukier puder i ubijać aż powstanie gładka biała masa. Dodać cytrynę i mąkę, wymieszać. Masę białkową wykładać DREWNIANĄ ŁYŻKĄ* na wcześniej odrysowane okręgi, tak, aby powstały 3 równe spody do tortu. Piec przez 1 godzinę, a po upieczeniu pozostawić bezy do wyschnięcia w piekarniku z uchylonymi drzwiczkami.
*Białka, które nakładane są drewnianą łyżką nie opadają i nie tracą puszystości. Można to wykorzystać podczas robienia innych ciast np. sernika.
Składniki na krem:
Składniki potrzebne do wykonania Składniki na krem:
Esencja waniliowa - wg. uznania
  1. 1. Śmietanę kremówkę ubić z cukrem pudrem. Dodać serek mascarpone oraz esencję waniliową i ubić na gładką masę. Kiwi posiekane w kosteczkę dodać do kremu i wymieszać łyżką. Nakładać krem na blaty bezowe, udekorować plasterkami kiwi. Przechowywać w lodówce.
    Śmietanę kremówkę ubić z cukrem pudrem. Dodać serek mascarpone oraz esencję waniliową i ubić na gładką masę. Kiwi posiekane w kosteczkę dodać do kremu i wymieszać łyżką. Nakładać krem na blaty bezowe, udekorować plasterkami kiwi. Przechowywać w lodówce.
Torcik bezowy z kiwi
  1. 1. 
Klasyfikacja przepisu:
Menu: Desery
Stopień trudności: Łatwe
Czas przygotowania: 1 - 2 godziny
Ilość osób: 8-12
Złożoność przepisu: złożony (wieloetapowy)
Metody przygotowania:
Rodzaj głównego składnika:
Kuchnie świata:
Sezon: Całoroczne,
Szczególne okazje: Urodziny, imieniny,
Pozostałe:
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd381951 aripiprazole abilify tetracycline buy online buy celexa strattera online vardenafil
wh0cd566556 robaxin pills Celebrex Tabs
wh0cd164509 nolvadex amoxicillin 1 gram elocon cream .1 doxylin abilify phenergan medication
wh0cd294752 BUY MELOXICAM buy eurax
wh0cd240389 tretinoin visa prednisolone no rx
Blogi kulinarne:
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.912