Paszteciki we francuskim cieście nadziewane cielęciną

Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
2
1
Średnia 2 / 5 (1 głosy)
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Cielęcina  g  x  kcal = 0 kcal
Masło  g  x  kcal = 0 kcal
Sardela  g  x  kcal =  kcal
Mąka  g  x  kcal = 0 kcal
Cebula  g  x  kcal =  kcal
Papryka w proszku  g  x  kcal =  kcal
Ziemniaki  g  x  kcal =  kcal
Sól  g  x  kcal =  kcal
Śmietana  g  x  kcal =  kcal
Ser Dorblue  g  x  kcal = 0 kcal
Jaja kurze  g  x  kcal =  kcal
Ciasto francuskie  g  x   kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Paszteciki we francuskim cieście nadziewane cielęciną
  1. 1. Cielęcinę dusimy z masłem i ce­bulą do miękkości.
  2. 2. Miękkie mięso wyjmujemy, a do pozo­stałego tłuszczu dodajemy mąkę. Całość mieszamy i rozprowadzamy śmietaną.
  3. 3. Cielęcinę mielimy 3 razy wraz z ziemniakiem, serem, sardelą i ce­bulą.
  4. 4. Zmielone mięso przekładamy do przygotowanego śmietankowego sosu, dodajemy jajo, pa­prykę i sól. Wszystko dokładnie mieszamy.
  5. 5. Francuskie ciasto kroimy na nieduże kwadraciki. Nadziewamy je przygotowanym farszem, zwijamy.
  6. 6. Smarujemy z wierzchu jajkiem i pieczemy w gorącym piekarniku.
Klasyfikacja przepisu:
Menu: Przystawki
Kuchnie świata: kuchnia staropolska
Stopień trudności: Średnie
Ilość osób: 3-4
Czas przygotowania: 1 - 2 godziny
Rodzaj głównego składnika: cielęcina mąka i produkty zbożowe
Metody przygotowania: Pieczenie
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd337793 Erythromycin AmEx Inderal With No Prescription
wh0cd392153 bupropion buy arimidex tadalafil buy prednisone buy yasmin online azithromycin
wh0cd729634 price of doxycycline 100mg
wh0cd392153 tadacip
wh0cd337793 propranolol buy atenolol augmentin tadacip buy celebrex tetracycline doxycycline
Blogi kulinarne:
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:2.397