Przepis stworzony przez a-cook-oo
a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Zapraszam na mój blog »
~ a-cook-oo

Brownie

Brownie
Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
3.21
19
Średnia 3.21 / 5 (19 głosy)
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Masło  g  x  kcal = 0 kcal
Mąka  g  x  kcal = 0 kcal
Cukier brązowy  g  x  kcal =  kcal
Orzech laskowy  g  x  kcal =  kcal
Orzech włoski  g  x  kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Składniki potrzebne do wykonania
Jajka - 6 sztuk
Sól - 1 szczypta
  1. 1. Jest to przepis na absolutnie najlepsze Brownie!
    Jest to przepis na absolutnie najlepsze Brownie!
  2. 2. Piekarnik nagrzać do 180C. Czekoladę rozpuścić z masłem na małym ogniu, uważając aby się nie zagotowała. Żółtka oddzielić od białek. Białka ubić ze szczyptą soli na sztywną pianę. Żółtka utrzeć z cukrem, dodać mąkę, wymieszać. Do gładkiej masy z żółtek dodać rozpuszczoną w maśle czekoladę i wymieszać. Dodać białka i wymieszać (drewnianą łyżką). Na koniec dodać wg uznania orzechy i inne dodatki. Masę wylać na blaszkę o wymiarach 45x25cm. Ciasto musi być płaskie. Piec przez 20 minut. Wyjąć z piekarnika i jeszcze ciepłe kroić w kwadraty.
    Piekarnik nagrzać do 180C. Czekoladę rozpuścić z masłem na małym ogniu, uważając aby się nie zagotowała. Żółtka oddzielić od białek. Białka ubić ze szczyptą soli na sztywną pianę. Żółtka utrzeć z cukrem, dodać mąkę, wymieszać. Do gładkiej masy z żółtek dodać rozpuszczoną w maśle czekoladę i wymieszać. Dodać białka i wymieszać (drewnianą łyżką). Na koniec dodać wg uznania orzechy i inne dodatki. Masę wylać na blaszkę o wymiarach 45x25cm. Ciasto musi być płaskie. Piec przez 20 minut. Wyjąć z piekarnika i jeszcze ciepłe kroić w kwadraty.
  3. 3. Podawać z ciepłym mlekiem lub kawą. Można smarować czekoladą i posypać słonecznikiem lub orzechami.
    Podawać z ciepłym mlekiem lub kawą. Można smarować czekoladą i posypać słonecznikiem lub orzechami.
Brownie
  1. 1. 
Klasyfikacja przepisu:
Menu: Desery
Stopień trudności: Łatwe
Czas przygotowania:
Ilość osób:
Złożoność przepisu: złożony (wieloetapowy)
Metody przygotowania: Pieczenie
Rodzaj głównego składnika:
Kuchnie świata:
Sezon: Całoroczne,
Szczególne okazje:
Pozostałe:
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
Nutrition is a illustrious possess of having a in the pink lifestyle. You may scarcity to be more ...
wh0cd653757 prednisone lisinopril clindamycin baclofen finasteride without prescription
wh0cd783998 erythromycin benicar hct price allopurinol buy
wh0cd381951 aripiprazole abilify tetracycline buy online buy celexa strattera online vardenafil
wh0cd566556 robaxin pills Celebrex Tabs
Blogi kulinarne:
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.756