Przepis stworzony przez a-cook-oo
a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Zapraszam na mój blog »
~ a-cook-oo

Brownie

Brownie
Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
3.21
19
Średnia 3.21 / 5 (19 głosy)
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Masło  g  x  kcal = 0 kcal
Mąka  g  x  kcal = 0 kcal
Cukier brązowy  g  x  kcal =  kcal
Orzech laskowy  g  x  kcal =  kcal
Orzech włoski  g  x  kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Składniki potrzebne do wykonania
Jajka - 6 sztuk
Sól - 1 szczypta
  1. 1. Jest to przepis na absolutnie najlepsze Brownie!
    Jest to przepis na absolutnie najlepsze Brownie!
  2. 2. Piekarnik nagrzać do 180C. Czekoladę rozpuścić z masłem na małym ogniu, uważając aby się nie zagotowała. Żółtka oddzielić od białek. Białka ubić ze szczyptą soli na sztywną pianę. Żółtka utrzeć z cukrem, dodać mąkę, wymieszać. Do gładkiej masy z żółtek dodać rozpuszczoną w maśle czekoladę i wymieszać. Dodać białka i wymieszać (drewnianą łyżką). Na koniec dodać wg uznania orzechy i inne dodatki. Masę wylać na blaszkę o wymiarach 45x25cm. Ciasto musi być płaskie. Piec przez 20 minut. Wyjąć z piekarnika i jeszcze ciepłe kroić w kwadraty.
    Piekarnik nagrzać do 180C. Czekoladę rozpuścić z masłem na małym ogniu, uważając aby się nie zagotowała. Żółtka oddzielić od białek. Białka ubić ze szczyptą soli na sztywną pianę. Żółtka utrzeć z cukrem, dodać mąkę, wymieszać. Do gładkiej masy z żółtek dodać rozpuszczoną w maśle czekoladę i wymieszać. Dodać białka i wymieszać (drewnianą łyżką). Na koniec dodać wg uznania orzechy i inne dodatki. Masę wylać na blaszkę o wymiarach 45x25cm. Ciasto musi być płaskie. Piec przez 20 minut. Wyjąć z piekarnika i jeszcze ciepłe kroić w kwadraty.
  3. 3. Podawać z ciepłym mlekiem lub kawą. Można smarować czekoladą i posypać słonecznikiem lub orzechami.
    Podawać z ciepłym mlekiem lub kawą. Można smarować czekoladą i posypać słonecznikiem lub orzechami.
Brownie
  1. 1. 
Klasyfikacja przepisu:
Menu: Desery
Stopień trudności: Łatwe
Czas przygotowania:
Ilość osób:
Złożoność przepisu: złożony (wieloetapowy)
Metody przygotowania: Pieczenie
Rodzaj głównego składnika:
Kuchnie świata:
Sezon: Całoroczne,
Szczególne okazje:
Pozostałe:
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd266374 Trazodone
O wieprzowinie ~ Gość
wh0cd508011 sinequan tricor lipitor
wh0cd700395 cheap kamagra
wh0cd614281 Arimidex Online
>Picie kawy powoduje palpitacje serca i zwiększa tętno. Może tak >się zdarzyć - ale tylko ...
Blogi kulinarne:
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:5.764