Przepis stworzony przez a-cook-oo
a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Zapraszam na mój blog »
~ a-cook-oo

Lekki deser malinowy

Lekki deser malinowy
Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
3.5
20
Średnia 3.5 / 5 (20 głosy)
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Malina  g  x  kcal = 0 kcal
Ser Mascarpone  g  x  kcal = 0 kcal
Jogurt naturalny  g  x  kcal = 0 kcal
Cukier puder  g  x  kcal = 0 kcal
Sok z cytryny  g  x  kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Masa malinowa
Składniki potrzebne do wykonania Masa malinowa
Cukier - 0.5 szklanki
Żelatyna - 15 g
  1. 1. Maliny rozmrozić w temperaturze pokojowej, zmiksować w blenderze, oddzielić za pomocą sitka pestki, tak aby uzyskać ok. 300g musu (pozostawiając ok. 1/3 ilości pestek). Żelatynę rozpuścić w odrobinie zimnej wody, wymieszać i zalać gorącą wodą do 2/3 szklanki. Odstawić do przestygnięcia. Zagotować wodę i rozpuścić w niej cukier. Wymieszać z masą malinową. Odłożyć 2/3 szklanki na polewę. Przestudzoną żelatynę dodać do masy malinowej. W kąpieli wodnej połączyć jogurt z masą malinową, mieszając do uzyskania jednolitej masy. Wypełnić miseczki masą i wstawić do lodówki na minimum 6 godzin, a najlepiej na całą noc. Aby wyjąć deser z miseczek, należy zanurzyć je na krótką chwilę w pojemniku z gorącą wodą. Po wyjęciu ułożyć na półmiskach. Polać po bokach sosem malinowym.
    Maliny rozmrozić w temperaturze pokojowej, zmiksować w blenderze, oddzielić za pomocą sitka pestki, tak aby uzyskać ok. 300g musu (pozostawiając ok. 1/3 ilości pestek). Żelatynę rozpuścić w odrobinie zimnej wody, wymieszać i zalać gorącą wodą do 2/3 szklanki. Odstawić do przestygnięcia. Zagotować wodę i rozpuścić w niej cukier. Wymieszać z masą malinową. Odłożyć 2/3 szklanki na polewę. Przestudzoną żelatynę dodać do masy malinowej. W kąpieli wodnej połączyć jogurt z masą malinową, mieszając do uzyskania jednolitej masy. Wypełnić miseczki masą i wstawić do lodówki na minimum 6 godzin, a najlepiej na całą noc. Aby wyjąć deser z miseczek, należy zanurzyć je na krótką chwilę w pojemniku z gorącą wodą. Po wyjęciu ułożyć na półmiskach. Polać po bokach sosem malinowym.
Krem mascarpone
Składniki potrzebne do wykonania Krem mascarpone
  1. 1. Wymieszać podane składniki na krem. Nałożyć po łyżeczce na wierzch deseru
    Wymieszać podane składniki na krem. Nałożyć po łyżeczce na wierzch deseru
Lekki deser malinowy
  1. 1. Podawany do romantycznej kolacji, można udekorować płatkami róż.
    Podawany do romantycznej kolacji, można udekorować płatkami róż.
Klasyfikacja przepisu:
Menu: Desery
Stopień trudności: Łatwe
Czas przygotowania:
Ilość osób: 4-6
Złożoność przepisu: złożony (wieloetapowy)
Metody przygotowania: Chłodzenie / mrożenie
Rodzaj głównego składnika: owoce
Kuchnie świata:
Sezon: Całoroczne,
Szczególne okazje: Kolacja dla dwojga/walentynki,
Pozostałe: Afrodyzjaki,
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd456713 Wellbutrin Online Allopurinol Pills erythromycin
wh0cd347989 erythromycin online stromectol where to buy synthroid benicar zoloft buy celexa
wh0cd293627 propranolol prednisone hydrochlorothiazide eurax strattera
Kto chce troche motywacji do odchudzania, niech zajrzy na strone w podpsie
wh0cd282310 celebrex benicar medrol tenormin
Blogi kulinarne:
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:1.323