Przepis stworzony przez a-cook-oo
a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Zapraszam na mój blog »
~ a-cook-oo

Pancakes

Pancakes
Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Cukier drobny - 1 łyżka stołowa
Jajka - 2 sztuki
Masło - 2 łyżki stołowe
Syrop klonowy - wg. uznania
Mus jagodowy - wg. uznania
Dodatkowo odrobina masła do smażenia - wg. uznania
Ocena
3.78
18
Średnia 3.78 / 5 (18 głosy)
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Mąka pszenna  g  x  kcal =  kcal
Maślanka  g  x  kcal =  kcal
Proszek do pieczenia  g  x  kcal =  kcal
Soda oczyszczona  g  x  kcal =  kcal
Masło  g  x  kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Pancakes
  1. 1. Roztopić masło. Suche składniki wymieszać w misce. W drugim naczyniu roztrzepać maślankę z jajkami i masłem (masło nie może być gorące). Połączyć zawartość obu misek i odstawić na ok. 30minut.
    Roztopić masło. Suche składniki wymieszać w misce. W drugim naczyniu roztrzepać maślankę z jajkami i masłem (masło nie może być gorące). Połączyć zawartość obu misek i odstawić na ok. 30minut.
  2. 2. Na patelni rozgrzać masło, nakładać masę małą chochelką, smażyć aż na wierzchu pojawią się pęcherzyki, przerzucić na drugą stronę za pomocą szerokiej łopatki. Podawać z syropem klonowym lub wg uznania, np. musem jagodowym.
    Na patelni rozgrzać masło, nakładać masę małą chochelką, smażyć aż na wierzchu pojawią się pęcherzyki, przerzucić na drugą stronę za pomocą szerokiej łopatki. Podawać z syropem klonowym lub wg uznania, np. musem jagodowym.
Klasyfikacja przepisu:
Menu:
Stopień trudności: Łatwe
Czas przygotowania: 30 - 60 minut
Ilość osób: 3-4
Złożoność przepisu: prosty
Metody przygotowania: Smażenie
Rodzaj głównego składnika:
Kuchnie świata: kuchnia ameryki północnej
Sezon: Całoroczne,
Szczególne okazje:
Pozostałe:
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
Czym różnią się kaptury i kurtyny termoizolacyjne?
Peklowanie ~ Gość
wh0cd435967 celebrex tamoxifen bentyl amoxicillin brand name celebrex
wh0cd398980 tamoxifen price diclofenac celebrex proscar
wh0cd266374 Trazodone
O wieprzowinie ~ Gość
wh0cd508011 sinequan tricor lipitor
Blogi kulinarne:
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:2.612