Przepis stworzony przez a-cook-oo
a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Zapraszam na mój blog »
~ a-cook-oo

Czekoladowa Pavlova z granatami

Czekoladowa Pavlova z granatami
Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
4.08
24
Średnia 4.08 / 5 (24 głosy)
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Białko jaja kurzego  g  x  kcal =  kcal
Śmietana kremowa  g  x  kcal = 0 kcal
Cukier puder  g  x  kcal = 0 kcal
Ser Mascarpone  g  x  kcal = 0 kcal
Kakao w proszku  g  x  kcal =  kcal
Cukier puder  g  x  kcal =  kcal
Aromat waniliowy  g  x  kcal =  kcal
Sok z cytryny  g  x  kcal =  kcal
Granat  g  x  kcal =  kcal
Sól  g  x  kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Beza
Składniki potrzebne do wykonania Beza
Czekolada gorzka - 45 g
Sól - 1 szczypta
  1. 1. Rozgrzać piekarnik do 180C, blachę wyłożyć papierem do pieczenia i odrysować na nim kształt serca. Czekoladę drobno posiekać. Białka ubić ze szczyptą soli na pół sztywno, ciągle ubijając dodawać po łyżce cukru pudru, aż piana będzie sztywna i lśniąca. Delikatnie wsypać do masy czekoladę oraz przesiane kakao. Dodać sok z cytryny. Ostrożnie wymieszać i wyłożyć drewnianą łyżką na blachę, formując kształt serca. Wygładzić. Wstawić do piekarnika i od razu zmniejszyć temperaturę pieczenia do 150C. Piec 1 godzinę, aż beza będzie krucha z zewnątrz, ale delikatna w środku. Pozostawić do ostygnięcia w piekarniku z otwartymi drzwiczkami.
    Rozgrzać piekarnik do 180C, blachę wyłożyć papierem do pieczenia i odrysować na nim kształt serca. Czekoladę drobno posiekać. Białka ubić ze szczyptą soli na pół sztywno, ciągle ubijając dodawać po łyżce cukru pudru, aż piana będzie sztywna i lśniąca. Delikatnie wsypać do masy czekoladę oraz przesiane kakao. Dodać sok z cytryny. Ostrożnie wymieszać i wyłożyć drewnianą łyżką na blachę, formując kształt serca. Wygładzić. Wstawić do piekarnika i od razu zmniejszyć temperaturę pieczenia do 150C. Piec 1 godzinę, aż beza będzie krucha z zewnątrz, ale delikatna w środku. Pozostawić do ostygnięcia w piekarniku z otwartymi drzwiczkami.
Wierzch
Składniki potrzebne do wykonania Wierzch
Granat - 2 sztuka duża
Czekolada gorzka - 30 g
  1. 1. W międzyczasie ubić śmietanę z cukrem pudrem, dodać serek mascarpone oraz aromat i delikatnie wymieszać. Wyłożyć na schłodzoną bezę.
    W międzyczasie ubić śmietanę z cukrem pudrem, dodać serek mascarpone oraz aromat i delikatnie wymieszać. Wyłożyć na schłodzoną bezę.
  2. 2. Wyskubać z granatów ziarenka i wyłożyć je na krem. Zetrzeć czekoladę na tarce i posypać nią niedbale wierzch bezy. Rozkoszować się delikatnym i słodkim smakiem bezy połączonym z lekko kwaskowatym granatem. Przechowywać w lodówce.
    Wyskubać z granatów ziarenka i wyłożyć je na krem. Zetrzeć czekoladę na tarce i posypać nią niedbale wierzch bezy. Rozkoszować się delikatnym i słodkim smakiem bezy połączonym z lekko kwaskowatym granatem. Przechowywać w lodówce.
Czekoladowa Pavlova z granatami
  1. 1. 
Klasyfikacja przepisu:
Menu: Desery
Stopień trudności: Łatwe
Czas przygotowania: 1 - 2 godziny
Ilość osób: 8-12
Złożoność przepisu: złożony (wieloetapowy)
Metody przygotowania: Pieczenie
Rodzaj głównego składnika: owoce
Kuchnie świata:
Sezon: Całoroczne,
Szczególne okazje: Kolacja dla dwojga/walentynki,
Pozostałe: Afrodyzjaki,
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
O wieprzowinie ~ Gość
wh0cd508011 sinequan tricor lipitor
wh0cd700395 cheap kamagra
wh0cd614281 Arimidex Online
>Picie kawy powoduje palpitacje serca i zwiększa tętno. Może tak >się zdarzyć - ale tylko ...
wh0cd523433 citalopram hydrobromide
Blogi kulinarne:
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:1.524