Przepis stworzony przez a-cook-oo
a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Zapraszam na mój blog »
~ a-cook-oo

Czekoladowa Pavlova z granatami

Czekoladowa Pavlova z granatami
Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
4.12
25
Średnia 4.12 / 5 (25 głosy)
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Białko jaja kurzego  g  x  kcal =  kcal
Śmietana kremowa  g  x  kcal = 0 kcal
Cukier puder  g  x  kcal = 0 kcal
Ser Mascarpone  g  x  kcal = 0 kcal
Kakao w proszku  g  x  kcal =  kcal
Cukier puder  g  x  kcal =  kcal
Aromat waniliowy  g  x  kcal =  kcal
Sok z cytryny  g  x  kcal =  kcal
Granat  g  x  kcal =  kcal
Sól  g  x  kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Beza
Składniki potrzebne do wykonania Beza
Czekolada gorzka - 45 g
Sól - 1 szczypta
  1. 1. Rozgrzać piekarnik do 180C, blachę wyłożyć papierem do pieczenia i odrysować na nim kształt serca. Czekoladę drobno posiekać. Białka ubić ze szczyptą soli na pół sztywno, ciągle ubijając dodawać po łyżce cukru pudru, aż piana będzie sztywna i lśniąca. Delikatnie wsypać do masy czekoladę oraz przesiane kakao. Dodać sok z cytryny. Ostrożnie wymieszać i wyłożyć drewnianą łyżką na blachę, formując kształt serca. Wygładzić. Wstawić do piekarnika i od razu zmniejszyć temperaturę pieczenia do 150C. Piec 1 godzinę, aż beza będzie krucha z zewnątrz, ale delikatna w środku. Pozostawić do ostygnięcia w piekarniku z otwartymi drzwiczkami.
    Rozgrzać piekarnik do 180C, blachę wyłożyć papierem do pieczenia i odrysować na nim kształt serca. Czekoladę drobno posiekać. Białka ubić ze szczyptą soli na pół sztywno, ciągle ubijając dodawać po łyżce cukru pudru, aż piana będzie sztywna i lśniąca. Delikatnie wsypać do masy czekoladę oraz przesiane kakao. Dodać sok z cytryny. Ostrożnie wymieszać i wyłożyć drewnianą łyżką na blachę, formując kształt serca. Wygładzić. Wstawić do piekarnika i od razu zmniejszyć temperaturę pieczenia do 150C. Piec 1 godzinę, aż beza będzie krucha z zewnątrz, ale delikatna w środku. Pozostawić do ostygnięcia w piekarniku z otwartymi drzwiczkami.
Wierzch
Składniki potrzebne do wykonania Wierzch
Granat - 2 sztuka duża
Czekolada gorzka - 30 g
  1. 1. W międzyczasie ubić śmietanę z cukrem pudrem, dodać serek mascarpone oraz aromat i delikatnie wymieszać. Wyłożyć na schłodzoną bezę.
    W międzyczasie ubić śmietanę z cukrem pudrem, dodać serek mascarpone oraz aromat i delikatnie wymieszać. Wyłożyć na schłodzoną bezę.
  2. 2. Wyskubać z granatów ziarenka i wyłożyć je na krem. Zetrzeć czekoladę na tarce i posypać nią niedbale wierzch bezy. Rozkoszować się delikatnym i słodkim smakiem bezy połączonym z lekko kwaskowatym granatem. Przechowywać w lodówce.
    Wyskubać z granatów ziarenka i wyłożyć je na krem. Zetrzeć czekoladę na tarce i posypać nią niedbale wierzch bezy. Rozkoszować się delikatnym i słodkim smakiem bezy połączonym z lekko kwaskowatym granatem. Przechowywać w lodówce.
Czekoladowa Pavlova z granatami
  1. 1. 
Klasyfikacja przepisu:
Menu: Desery
Stopień trudności: Łatwe
Czas przygotowania: 1 - 2 godziny
Ilość osób: 8-12
Złożoność przepisu: złożony (wieloetapowy)
Metody przygotowania: Pieczenie
Rodzaj głównego składnika: owoce
Kuchnie świata:
Sezon: Całoroczne,
Szczególne okazje: Kolacja dla dwojga/walentynki,
Pozostałe: Afrodyzjaki,
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
Sernix ~ Gość
wh0cd664580 entocort ashwagandha plaquenil ilosone triphala
wh0cd509946 buy vardenafil
wh0cd958463 cafergot furosemide amitriptyline zithromax hctz no prescription valtrex buspar online
wh0cd583422 price of clindamycin buspirone pill buy colchicine buy zoloft cheap
wh0cd811524 buy anafranil online Buy Triamterene
Blogi kulinarne:
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.654