Przepis stworzony przez a-cook-oo
a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Zapraszam na mój blog »
~ a-cook-oo

Prażone orzeszki

Prażone orzeszki
Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
3.59
17
Średnia 3.59 / 5 (17 głosy)
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Cynamon  g  x  kcal =  kcal
Białko jaja kurzego  g  x  kcal =  kcal
Ekstrakt z wanilii  g  x  kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Prażone orzeszki
  1. 1. Białko ubić tak aby powstała biała piana, ale nie sztywna, ma być płynna. Dodać cynamon, cukier, ekstrakt i wymieszać. Wsypać orzechy, wymieszać wszystkie składniki. Wyłożyć równomiernie na pergaminie do pieczenia. Piec w temperaturze 120 stopni przez godzinę.
    Białko ubić tak aby powstała biała piana, ale nie sztywna, ma być płynna. Dodać cynamon, cukier, ekstrakt i wymieszać. Wsypać orzechy, wymieszać wszystkie składniki. Wyłożyć równomiernie na pergaminie do pieczenia. Piec w temperaturze 120 stopni przez godzinę.
  2. 2. Kto nie lubi chrupiących i słodkich prażonych orzeszków? W moim domu już połowa orzechów zniknęła. Smacznego!
    Kto nie lubi chrupiących i słodkich prażonych orzeszków? W moim domu już połowa orzechów zniknęła. Smacznego!
Klasyfikacja przepisu:
Menu: Dodatki
Stopień trudności: Łatwe
Czas przygotowania: 1 - 2 godziny
Ilość osób:
Złożoność przepisu: prosty
Metody przygotowania: Pieczenie
Rodzaj głównego składnika: orzechy
Kuchnie świata:
Sezon: Całoroczne,
Szczególne okazje: Wieczór z przyjaciółmi,
Pozostałe:
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd816843 nexium buy cheap nolvadex online without prescription atarax 25 erythromycin metformin ...
wh0cd934649 buy provera clicking here anafranil buy neurontin provera tamoxifen effexor xr 75 ...
wh0cd629992 erythromycin augmentin penicillin tadacip zithromax proventil hfa 90 mcg inhaler
wh0cd967479 buy inderal online yasmin prednisone acetate celexa neurontin
wh0cd880287 cytotec order colchicine anafranil cheapest adalat
Blogi kulinarne:
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:1.568