Przepis stworzony przez a-cook-oo
a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Zapraszam na mój blog »
~ a-cook-oo

Czekoladowa krajanka z marshmallows

Czekoladowa krajanka z marshmallows
Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Masło 73% tłuszczu - 300 g
Herbatniki - 2 opakowania
Mini marshmallows różowe i białe - 100 g
Ocena
3.5
12
Średnia 3.5 / 5 (12 głosy)
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Cukier  g  x  kcal =  kcal
Mleko 3,2%  g  x  kcal =  kcal
Kakao w proszku  g  x  kcal =  kcal
Mleko w proszku  g  x  kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Czekoladowa krajanka z marshmallows
  1. 1. Na niedużym ogniu roztopić w rondelku masło ciągle mieszając drewnianą łyżką. Do roztopionego masła dodać cukier oraz mleko. Po połączeniu składników dodawać po łyżce kakao. Gdy masa będzie jednolita, zestawić do wystudzenia.
    Na niedużym ogniu roztopić w rondelku masło ciągle mieszając drewnianą łyżką. Do roztopionego masła dodać cukier oraz mleko. Po połączeniu składników dodawać po łyżce kakao. Gdy masa będzie jednolita, zestawić do wystudzenia.
  2. 2. Formę 25x25cm wyłożyć folią. Następnie dodać do masy mleko w proszku (ja dodaję „na oko”, 2-3 szklanki. Masa musi być gęsta ale nie sucha). Kolejno dodawać połamane herbatniki oraz marshmallows. Całość delikatnie wymieszać i wyłożyć do formy. Wstawić do lodówki na minimum 3 godziny, a najlepiej na całą noc. Zastygniętą masę posypać cukrem pudrem, a następnie pokroić na kwadraciki ok. 5x5cm.
    Formę 25x25cm wyłożyć folią. Następnie dodać do masy mleko w proszku (ja dodaję „na oko”, 2-3 szklanki. Masa musi być gęsta ale nie sucha). Kolejno dodawać połamane herbatniki oraz marshmallows. Całość delikatnie wymieszać i wyłożyć do formy. Wstawić do lodówki na minimum 3 godziny, a najlepiej na całą noc. Zastygniętą masę posypać cukrem pudrem, a następnie pokroić na kwadraciki ok. 5x5cm.
Klasyfikacja przepisu:
Menu: Desery
Stopień trudności: Łatwe
Czas przygotowania: 30 - 60 minut
Ilość osób: 6-8
Złożoność przepisu: prosty
Metody przygotowania: Chłodzenie / mrożenie
Rodzaj głównego składnika:
Kuchnie świata:
Sezon: Całoroczne,
Szczególne okazje:
Pozostałe:
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
Nutrition is a illustrious possess of having a in the pink lifestyle. You may scarcity to be more ...
wh0cd653757 prednisone lisinopril clindamycin baclofen finasteride without prescription
wh0cd783998 erythromycin benicar hct price allopurinol buy
wh0cd381951 aripiprazole abilify tetracycline buy online buy celexa strattera online vardenafil
wh0cd566556 robaxin pills Celebrex Tabs
Blogi kulinarne:
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.663