Przepis stworzony przez a-cook-oo
a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Zapraszam na mój blog »
~ a-cook-oo

Drożdżowe rogaliki

Drożdżowe rogaliki
Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
3.5
18
Średnia 3.5 / 5 (18 głosy)
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Żółtko jaja kurzego  g  x  kcal =  kcal
Cukier  g  x  kcal = 0 kcal
Mąka pszenna  g  x  kcal = 0 kcal
Drożdże  g  x  kcal = 0 kcal
Masło  g  x  kcal =  kcal
Mleko 3,2%  g  x  kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Drożdżowe rogaliki
  1. 1. Drożdże rozpuścić w ciepłym mleku, dodać łyżkę cukru, poczekać aż wyrosną. Żółtka utrzeć z cukrem na bardzo puszysty kogel mogel. Przesiać do naczynia mąkę, dodać wyrośnięte drożdże, kogel mogel i ugniatać. Gdy ciasto będzie już odrobinę wyrobione, dodać stopione ciepłe masło i dalej wyrabiać przez ok 15 minut. Odstawić do wyrośnięcia.
    Drożdże rozpuścić w ciepłym mleku, dodać łyżkę cukru, poczekać aż wyrosną. Żółtka utrzeć z cukrem na bardzo puszysty kogel mogel. Przesiać do naczynia mąkę, dodać wyrośnięte drożdże, kogel mogel i ugniatać. Gdy ciasto będzie już odrobinę wyrobione, dodać stopione ciepłe masło i dalej wyrabiać przez ok 15 minut. Odstawić do wyrośnięcia.
  2. 2. Wyrośnięte ciasto rwać po kawałku i rozwałkować na kształt koła. Kroić na trójkąty jak pizzę. Nakładać farsz marmolade na szerszy kawałek trójkąta, i zawijać ku rożkowi, aby powstaly rogale. Odstawić rogaliki do wyrośnięcia. Piec ok 20 minut w 150 stopniach.
    Wyrośnięte ciasto rwać po kawałku i rozwałkować na kształt koła. Kroić na trójkąty jak pizzę. Nakładać farsz marmolade na szerszy kawałek trójkąta, i zawijać ku rożkowi, aby powstaly rogale. Odstawić rogaliki do wyrośnięcia. Piec ok 20 minut w 150 stopniach.
Klasyfikacja przepisu:
Menu: Desery
Stopień trudności: Średnie
Czas przygotowania: powyżej 2 godzin
Ilość osób:
Złożoność przepisu: prosty
Metody przygotowania: Pieczenie
Rodzaj głównego składnika: mąka i produkty zbożowe
Kuchnie świata:
Sezon: Całoroczne,
Szczególne okazje:
Pozostałe:
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
Peklowanie ~ Gość
wh0cd435967 celebrex tamoxifen bentyl amoxicillin brand name celebrex
wh0cd398980 tamoxifen price diclofenac celebrex proscar
wh0cd266374 Trazodone
O wieprzowinie ~ Gość
wh0cd508011 sinequan tricor lipitor
wh0cd700395 cheap kamagra
Blogi kulinarne:
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.482