Przepis stworzony przez a-cook-oo
a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Zapraszam na mój blog »
~ a-cook-oo

Drożdżowe rogaliki

Drożdżowe rogaliki
Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
3.58
19
Średnia 3.58 / 5 (19 głosy)
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Żółtko jaja kurzego  g  x  kcal =  kcal
Cukier  g  x  kcal = 0 kcal
Mąka pszenna  g  x  kcal = 0 kcal
Drożdże  g  x  kcal = 0 kcal
Masło  g  x  kcal =  kcal
Mleko 3,2%  g  x  kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Drożdżowe rogaliki
  1. 1. Drożdże rozpuścić w ciepłym mleku, dodać łyżkę cukru, poczekać aż wyrosną. Żółtka utrzeć z cukrem na bardzo puszysty kogel mogel. Przesiać do naczynia mąkę, dodać wyrośnięte drożdże, kogel mogel i ugniatać. Gdy ciasto będzie już odrobinę wyrobione, dodać stopione ciepłe masło i dalej wyrabiać przez ok 15 minut. Odstawić do wyrośnięcia.
    Drożdże rozpuścić w ciepłym mleku, dodać łyżkę cukru, poczekać aż wyrosną. Żółtka utrzeć z cukrem na bardzo puszysty kogel mogel. Przesiać do naczynia mąkę, dodać wyrośnięte drożdże, kogel mogel i ugniatać. Gdy ciasto będzie już odrobinę wyrobione, dodać stopione ciepłe masło i dalej wyrabiać przez ok 15 minut. Odstawić do wyrośnięcia.
  2. 2. Wyrośnięte ciasto rwać po kawałku i rozwałkować na kształt koła. Kroić na trójkąty jak pizzę. Nakładać farsz marmolade na szerszy kawałek trójkąta, i zawijać ku rożkowi, aby powstaly rogale. Odstawić rogaliki do wyrośnięcia. Piec ok 20 minut w 150 stopniach.
    Wyrośnięte ciasto rwać po kawałku i rozwałkować na kształt koła. Kroić na trójkąty jak pizzę. Nakładać farsz marmolade na szerszy kawałek trójkąta, i zawijać ku rożkowi, aby powstaly rogale. Odstawić rogaliki do wyrośnięcia. Piec ok 20 minut w 150 stopniach.
Klasyfikacja przepisu:
Menu: Desery
Stopień trudności: Średnie
Czas przygotowania: powyżej 2 godzin
Ilość osób:
Złożoność przepisu: prosty
Metody przygotowania: Pieczenie
Rodzaj głównego składnika: mąka i produkty zbożowe
Kuchnie świata:
Sezon: Całoroczne,
Szczególne okazje:
Pozostałe:
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd603495 bentyl furosemide cost diclofenac topical gel
wh0cd823905 prednisone 10
wh0cd97724 buy lasix online canada website AZITHROMYCIN 500 MG TABLETS
wh0cd162640 order arimidex hydrochlorothiazide 25mg click here buy vasodilan advair price ...
wh0cd456541 strattera synthroid neurontin prices amoxicillin
Blogi kulinarne:
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.487