Przepis stworzony przez a-cook-oo
a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Zapraszam na mój blog »
~ a-cook-oo

Drożdżowe rogaliki

Drożdżowe rogaliki
Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
3.5
18
Średnia 3.5 / 5 (18 głosy)
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Żółtko jaja kurzego  g  x  kcal =  kcal
Cukier  g  x  kcal = 0 kcal
Mąka pszenna  g  x  kcal = 0 kcal
Drożdże  g  x  kcal = 0 kcal
Masło  g  x  kcal =  kcal
Mleko 3,2%  g  x  kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Drożdżowe rogaliki
  1. 1. Drożdże rozpuścić w ciepłym mleku, dodać łyżkę cukru, poczekać aż wyrosną. Żółtka utrzeć z cukrem na bardzo puszysty kogel mogel. Przesiać do naczynia mąkę, dodać wyrośnięte drożdże, kogel mogel i ugniatać. Gdy ciasto będzie już odrobinę wyrobione, dodać stopione ciepłe masło i dalej wyrabiać przez ok 15 minut. Odstawić do wyrośnięcia.
    Drożdże rozpuścić w ciepłym mleku, dodać łyżkę cukru, poczekać aż wyrosną. Żółtka utrzeć z cukrem na bardzo puszysty kogel mogel. Przesiać do naczynia mąkę, dodać wyrośnięte drożdże, kogel mogel i ugniatać. Gdy ciasto będzie już odrobinę wyrobione, dodać stopione ciepłe masło i dalej wyrabiać przez ok 15 minut. Odstawić do wyrośnięcia.
  2. 2. Wyrośnięte ciasto rwać po kawałku i rozwałkować na kształt koła. Kroić na trójkąty jak pizzę. Nakładać farsz marmolade na szerszy kawałek trójkąta, i zawijać ku rożkowi, aby powstaly rogale. Odstawić rogaliki do wyrośnięcia. Piec ok 20 minut w 150 stopniach.
    Wyrośnięte ciasto rwać po kawałku i rozwałkować na kształt koła. Kroić na trójkąty jak pizzę. Nakładać farsz marmolade na szerszy kawałek trójkąta, i zawijać ku rożkowi, aby powstaly rogale. Odstawić rogaliki do wyrośnięcia. Piec ok 20 minut w 150 stopniach.
Klasyfikacja przepisu:
Menu: Desery
Stopień trudności: Średnie
Czas przygotowania: powyżej 2 godzin
Ilość osób:
Złożoność przepisu: prosty
Metody przygotowania: Pieczenie
Rodzaj głównego składnika: mąka i produkty zbożowe
Kuchnie świata:
Sezon: Całoroczne,
Szczególne okazje:
Pozostałe:
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd240387 buy amitriptyline Atarax
Nutrition is a illustrious possess of having a in the pink lifestyle. You may scarcity to be more ...
wh0cd653757 prednisone lisinopril clindamycin baclofen finasteride without prescription
wh0cd783998 erythromycin benicar hct price allopurinol buy
wh0cd381951 aripiprazole abilify tetracycline buy online buy celexa strattera online vardenafil
Blogi kulinarne:
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.766