Przepis stworzony przez Szczypior gotuje
Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym doradztwem gastronomicznym. Oferuje swoim klientom pomoc w zakresie otwarcia restauracji, dzieli się praktycznymi i sprawdzonymi metodami ...
Zapraszam na mój blog »
~ Szczypior gotuje

Parfait z malin ułożony na Carpaccio z ananasa gotowanego w niskiej temperaturze z sosem czekoladowym z chilli.

Parfait z malin ułożony na Carpaccio z ananasa gotowanego w niskiej temperaturze z sosem czekoladowym z chilli.
Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
4.14
36
Średnia 4.14 / 5 (36 głosy)
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Malina  g  x  kcal = 0 kcal
Śmietana kremowa  g  x  kcal =  kcal
Jogurt naturalny  g  x  kcal =  kcal
Cukier puder  g  x  kcal =  kcal
Ananas  g  x  kcal =  kcal
Mięta  g  x  kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Parfait z malin ułożony na Carpaccio z ananasa gotowanego w niskiej temperaturze z sosem czekoladowym z chilli.
  1. 1. Maliny miksujemy, przecedzamy przez sitko aby pozbyć się pestek. Łączymy z jogurtem naturalnym doprawiając odrobiną cukru pudru. Śmietanę ubijamy na małych obrotach (na soft peaks) na tak zwane miękkie szczyty. Jogurt z malinami i ubitą śmietaną łączymy ze sobą delikatnie mieszając. Powstały deser możemy przełożyć do dowolnej formy, z której będzie spożywana. Całość schładzamy/mrozimy w zależności od formy ok 2 godzin.
  2. 2. Obieramy ananasa i kroimy plastry grubości ok 0,5cm wycinając sztywny środek ananasa. Owoc pakujemy w woreczek próżniowy i gotujemy w wodzie metodą sous vide temperaturze 50*C ok 5 minut. Rozpuszczamy czekoladę i dodajemy drobno pokrojoną papryczkę chilli. Ananasa układamy na talerzyk serwując nasz deser i polewając go roztopioną czekoladą. Dekorujemy świeżą miętą.
    Obieramy ananasa i kroimy plastry grubości ok 0,5cm wycinając sztywny środek ananasa. Owoc pakujemy w woreczek próżniowy i gotujemy w wodzie metodą sous vide temperaturze 50*C ok 5 minut.
Rozpuszczamy czekoladę i dodajemy drobno pokrojoną papryczkę chilli.
Ananasa układamy na talerzyk serwując nasz deser i polewając go roztopioną czekoladą. Dekorujemy świeżą miętą.
Klasyfikacja przepisu:
Menu: Desery
Stopień trudności: Średnie
Czas przygotowania: 1 - 2 godziny
Ilość osób: 2-3
Złożoność przepisu: prosty
Metody przygotowania: Chłodzenie / mrożenie
Rodzaj głównego składnika: mleko i produkty mleczne
Kuchnie świata: kuchnia fusion
Sezon: Lato,
Szczególne okazje: Wieczór z przyjaciółmi,
Pozostałe: Afrodyzjaki,
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd603495 bentyl furosemide cost diclofenac topical gel
wh0cd823905 prednisone 10
wh0cd97724 buy lasix online canada website AZITHROMYCIN 500 MG TABLETS
wh0cd162640 order arimidex hydrochlorothiazide 25mg click here buy vasodilan advair price ...
wh0cd456541 strattera synthroid neurontin prices amoxicillin
Blogi kulinarne:
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.698